oct. 10, 2017
3071 Views
42 1

El balcó de la Diputació de Lleida

Written by

El balcó de la Diputació de Lleida és conegut com el balcó del Serraller. Aquest balcó té una llegenda d’amor, no tant dramàtica com la de Romeu i Julieta i amb final feliç.

La llegenda del balcó de la Diputació de Lleida

Conta la llegenda que hi ha un jove serraller anomenat Adrià. L’Adrià era un jove ben plantat, que treballava en un taller de forja a la ciutat de Lleida. En poc temps va demostrar la seva destresa en l’ofici i els dots de bona persona.

El jove s’enamorà de la filla del mestre i aquesta li correspongué el seu amor. Així que un bon dia l’Adrià li va demanar al seu amo el consentiment per casar-se amb la jove Maria. L’amo li digué que s’hi podria casar si li demostrava que era un bon serraller, com ho havia estat el seu pare.

Aleshores, l’Adrià començà a construir d’amagat, en una casa familiar abandonada, una obra feta per l’amor que sentia per Maria. Els veïns però, sospitaven que el noi amagava un famós bandoler i per això el van denunciar a l’autoritat. Davant de totes els veïns, inclosos la jove Maria i el seu amo, l’Adrià va haver d’anar a la casa amb l’autoritat on, en obrir la porta, va aparèixer un magnífic balcó de forja.

En veure-ho el pare va concedir allí mateix el seu permís perquè la Maria es casés amb l’Adrià.

On s’ubica el balcó de la Diputació de Lleida?

El balcó del Serraler es pot admirar a la façana de l’edifici de Diputació de Lleida pel Carrer del Carme, número 26, Lleida.

Article Tags:
·
Article Categories:
Curiositats

Comments to El balcó de la Diputació de Lleida