oct. 12, 2016
1342 Views
22 0

El barri del fòrum romà de Cartagena

Written by

El jaciment arqueològic del Barri del fòrum romà de Cartagena està constituït al voltant d’una de les principals vies de la ciutat en aquells temps: el decumanus. Des d’aquest decumanus s’accedia a un gran conjunt termal. També a un gran edifici amb un atri que ha estat identificat com una seu d’un collegium.

El barri del fòrum romà de Cartagena

Decumanus

Sota l’actual Plaça dels Tres Reis es pot visitar part de la calçada d’un decumanus principal de la ciutat de Carthago Nova.

Es tracta d’un carrer comercial porticada que comunicava el fòrum amb la zona portuària. La seva traça original correspon al segle I. El que es pot veure actualment pertany a una gran reforma obrada durant el segle IV. Després que Carthago Nova fora nomenada per l’emperador Dioclecià capital de la Carthaginense. Poden apreciar-se també sobre la calçada les restes d’una porta tardoimperial que tancava l’accés del port a la ciutat.

Termes

Des del decumanus s’accedia a un gran establiment termal construït en època altoimperial, a l’actual carrer Honda. Els materials trobats en les excavacions de les termes abasten des del segle I al segle VII. L’edifici termal sembla que va estar en ús fins al segle IV.

Les termes comptaven amb:

  • Sales d’aigua calenta (caldarium)
  • Aigua freda (frigidarium)
  • Sauna (sudatio)
  • I una palestra per exercicis gimnàstics.

L’edifici s’abandona finalment al segle VI.

Collegium

A l’est de les termes ha aparegut un gran edifici construït al voltant d’un atri d’estil toscà que s’ha identificat com a seu d’un collegium. L’edifici constava de dues plantes i, el més destacable és que totes les estances estaven decorades amb destacables pintures murals.

Imatges del barri del fòrum romà de Cartagena

El barri del fòrum romà de CartagenaEl barri del fòrum romà de CartagenaEl barri del fòrum romà de CartagenaEl barri del fòrum romà de CartagenaEl barri del fòrum romà de CartagenaEl barri del fòrum romà de CartagenaEl barri del fòrum romà de CartagenaEl barri del fòrum romà de Cartagena

Imatges 360º del barri del fòrum romà de Cartagena

Vistes des de la plataforma superior

Vistes des del terra

On s’ubica el barri del fòrum romà de Cartagena?

 

Article Categories:
Visita

Comments are closed.