ag. 4, 2005
2631 Views
5 0

La Torre de Belém i el Monestir dels Jerònims de Lisboa

Written by

A Belém destaquen els dos principals edificis de l’estil gòtic manuelino que es conserven a Lisboa: El Monestir dels Jerònims i la Torre de Belém. Al costat d’ells, és també molt conegut el Monuments als Descobriments, homenatge als navegants portuguesos.

La Torre de Belém, Lisboa La Torre de Belém, Lisboa

La Torre de Belém i el Monestir dels Jerònims

La Torre de Belém és el monument situat més cap a l’oest de la zona de Belém. Fàcil d’identificar, situada a la riba del riu Tajo, data del segle XVI i va néixer com a part del projecte de fortificacions de defensa de l’estuari del Tajo. En el seu origen anava a estar envoltada totalment per l’aigua, però l’avanç de la riba fa que ara només una part d’ella estigui sobre l’aigua. Es pot visitar a les hores d’obertura habituals, tot i que la seva vista des de l’exterior val més la pena que a l’interior. Juntament amb el Monestir dels Jerònims, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

El Monestir dels Jerònims

Monestir dels Jerònims, Lisboa

El Monestir dels Jerònims data també del segle XVI, durant les èpoques més brillants dels descobridors portuguesos, i és una de les grans obres de l’estil gòtic manuelí que existeixen. En ell podem visitar l’església del monestir dels Jerònims, on estan enterrats diversos reis i personatges destacats de la cultura portuguesa, però el més destacable és el seu claustre, que també pot ser visitat.

El Monument als Descobriments

Monument als Descobiments, Lisboa

El Monument als Descobriments data de l’època salazarista, mitjans del segle XX, com un homenatge als descobridors i navegants portuguesos. Es va construir originalment per a una exposició i el monument actual és una rèplica a formigó de 50 metres d’altura, es pot pujar amb un ascensor.

On s’ubica la zona de Belém a Lisboa?

Patrimoni mundial

L’any 1983 el Monestir dels Jerònims i la Torre de Belém van ser declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO.

URL: Patrimoni Mundial referència 263

Patrimoni Mundial UNESCO

Els ascensors de Lisboa

Ascensor a Lisboa

Article Tags:
Article Categories:
Visita

Comments are closed.