gen. 18, 2012
3497 Views
6 0

Bombay Sapphire

Written by

Hi ha alguna cosa dins de la ginebra premium Bombay Sapphire… un univers inspirat en els cocktails. La profunditat i el caràcter procedeixen de l’interior, ja sigui en un artista o en una botella, aquest és el leitmotiv de Bombay Sapphire. Forma part del club de les London Dry Gin.

Es fabrica en Cheshire, Regne Unit, des del 1987 amb una recepta secreta que data del 1761. És una ginebra de 47,0% alc./vol, obtinguda a partir de la triple destil·lació de l’alcohol de gra. El seu secret no són els ingredients (publicats en cada ampolla)  sinó la quantitat exacta d’aquests.

“La següent informació prové de la pàgina oficial de Bombay Sapphire (traduida al català)”

El vidre blau translúcid de la botella de Bombay Sapphire es reconeix en tot el món, però és la qualitat de la beguda espirituosa que conté el que ha establert el prestigi de Bombay Sapphire per a crear un número infinit de cocktails excepcionals

La creació de Bombay Sapphire és realment única. En l’actualitat només queden en el món uns pocs alambins Carterhead i tres són propietat de Bombay Sapphire. A diferència de moltes altres ginebres, que bullen els seus ingredients botànics directament en la beguda espirituosa per obtenir el seu sabor, els 10 ingredients botànics de Bombay Sapphire es mantenen separats en una cistella de coure perforada. Els alambins Carterhead eliminen les últimes impureses del vapor de la beguda espirituosa abans de que passi per la cistella, i en el procés conegut com infusió de vapor es realitza la delicada infusió amb els sabors aromàtics dels ingredients botànics. El resultat és el sabor complex i refinat que proporciona a Bombay Sapphire la seva extraordinària miscibilitat.

Els seus 10 ingredients botànics:

Regalèssia (Xina): fortes i fresques arrels de regalèssia de la China donen profunditat als aromes més lleugers de la resta dels ingredients botànics.

Ametlles (Espanya): es molen ametlles espanyoles per a lliurar els seus apreciats olis, desprès es refinen i s’afegeixen a la resta d’ingredients botànics. Aporten a la barreja un sabor net i potent, i una més que acceptable aroma de fruits secs contribuint a la força de la beguda espirituosa final.

Pela de llimó (Espanya): s’utilitzen els llimons espanyols més sucosos, seleccionant la pela de més qualitat per afegir a l’aroma agredolç més delicat, la seva frescor i subtilesa accentua els aromes de la resta dels ingredients botànics, i ajuda a crear el característic sabor a cítric.

Baies de ginebre (Itàlia): les millors baies de ginebre italianes de la Toscana afegeixen a la barreja botànica l’aroma i el sabor de les pinyes de pinyons, la lavanda i la càmfora. Aquest és l’ingredient  que proporciona a Bombay Sapphire el seu sabor sec i fragant.

Arrel de Lliri (Itàlia): l’arrel del lliri afegeix una aroma de violetes a Bombay Sapphire, i aporta l’essència de la càlida terra d’Itàlia. Incorpora una fragància exòtica i ajuda a combinar la resta d’aromes de Bombay Sapphire.

Angèlica (arrela de Sajonia): l’arrel de la planta de l’angèlica s’afegeix per reforçar i complementar els sabors de la resta dels ingredients botànics. El seu aroma dolç i sec a pinyons ajuda a aglutinar els aromes dels ingredients botànics, millorant la subtilesa de la barreja i afegint un retrogust prolongat.

Coriandre (llavors del Marroc): portades directament del Marroc, les llavors del coriandre es molen per lliurar la seva complexa barreja d’aromes cítrics i especiats, alguna cosa més que una suggerent barreja de taronges i llimons, suavitzat i ben acabat , per una  espècie similar al gingebre.

Arrel de càssia (Indoxina): l’escorça de l’arbre de càssia, amb el seu delicat sabor, procedeix de les regions tropicals d’Indoxina. El seu suau aroma  a canyella afegeix un toc especiat, i serveix també per endolcir i suavitzar la barreja botànica.

Baies de cubeba (Java): un dels ingredients botànics més especials utilitzats per a crear Bombay Sapphire. Originària de Java, aquesta planta trepadora produeix unes baies amargues, medicinals i aromàtiques. Quan es trituren i es processen, afegeixen a la beguda espirituosa un aroma sec, picant i quasi mentolat. Aporten a la barreja el toc final de pebre i pi.

Grans del paradís (Àfrica occidental): ingredient botànic excepcionalment especial, aquests grans africans combinen un xic de pebre, i una lleugera lavanda amb xocolata per obtenir un toc de luxe, i taronja per destacar i accentuar els cítrics. En resum, aporten a la beguda espirituosa un caràcter exòtic i especiat.

Article Tags:
Article Categories:
Degustacions

Comments are closed.