maig 14, 2016
3614 Views
17 0

Caiac pel Congost de Mont-rebei

Written by

Per fer caiac pel Congost de Mont-rebei res millor que un dissabte solejat i tranquil (sense vent). Això és ideal per fer una activitat a l’aire lliure i perfecte per les aigües tranquil·les com el caiac, un esport d’aventura aquàtic. Desprès d’uns -nombrosos- dies de pluges de maig (ja ho diu la dita: pel maig cada dia un raig).

Anem de Lleida cap a l’embarcador de Corçà. Abans fem una parada al mirador on es veu tota la Vall d’Àger, per fer unes fotos i sorpresa! Vam conèixer una guineu ben mansa. La guineu està acostumada que els ciclistes i excursionistes li donin de menjar i et ve a demanar de menjar.

Guineu mansa Guineu mansa Guineu mansa

Caiac pel Congost de Mont-rebei

Bé, arribem a l’embarcador de Corçà per realitzar l’activitat.

Localitzem l’empresa de lloguers de caiacs i rebem les instruccions bàsiques per fer caiac:

  • Rem agafat en angle de noranta graus amb els braços.
  • Lleuger moviment de canella per fer girar el rem dins l’aigua.
  • Donar-se compte i saber utilitzar la inclinació i la concavitat de les pales.
  • Posició per entrar i sortir del caiac sense caura a l’aigua.
  • Posició per remar bé amb el caiac: esquena recta amb una inclinació cap endavant per remar de forma adequada i no tenir mals d’esquena ni cansar-te de més.

L’empresa ens facilita:

  • Caiac
  • Pala
  • Armilla salvavides
  • Bosses estanques (per càmera, telèfon, menjar, roba, etc.)
  • Casc

I ja estem preparats per iniciar la marxa en caiac pel pantà de Canelles. Portem roba tècnica i banyador (per si ens volem banyar), protecció solar, ulleres de sol (si pot ser amb sistema de subjecció) i xancles o calçat apte per a l’aigua o de recanvi.

Des de les 11h del matí recorrem fins les 17 hores un total de 20Km amb nombroses parades. Dinem en una platja/costa natural tot contemplant les espectaculars vistes del Congost.

El Congost de Mont-rebei

El Congost de Mont-rebei és una de les rutes més espectaculars de Catalunya. D’ell s’ha dit que és “l’únic gran congost del territori verge”.

És un estret recorregut que segueix una ruta excavada (1982) a la roca seguint la llera del riu Noguera Ribagorçana, frontera amb Aragó. Es troba entre Lleida i Aragó, entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà, travessant la serra del Montsec.

En els punts més vertiginosos, de fins a 500 m de penya-segat, s’han disposat passamans. També bancs durant la ruta. Hi ha qui s’atreveix a recórrer-lo en bicicleta. Al bon temps abunden els recorreguts en caiac, esglaiats aquests per un vertigen invertit.

L’atractiu principal, a més de l’etern paisatge, és el pont penjant del Barranc de Sant Jaume: 40 m de buit sota els nostres peus.

L’espai protegit ocupa 598,71 hectàrees, és Espai d’Interès Natural del Montsec. En la seva major part i des de 1995 el Congost de Mont-rebei es va declarar Refugi de Fauna Salvatge. La titularitat del territori correspon a la Fundació Catalunya-la Pedrera des del 1999, que va adquirir el compromís de preservar els valors naturals i paisatgístics.

El riu Noguera és, des de fa milions d’anys, el responsable d’aquest monument natural, lliscant pacientment sobre la roca del la Serra. El riu Noguera Ribagorçana travessa el Congost de Mont-rebei, el congost de Mont-rebei, en travessar la serra del Montsec i separa el Montsec d’Ares, Catalunya, del Montsec d’Estall, Aragó.

Els visitants que realitzen una visita o una caminada pel Congost de Mont-rebei no es donen compte que el mateix congost separa les comunitats de Catalunya i Aragó de forma natural.

Imatges

Caiac pel Congost de Mont-Rebei Caiac pel Congost de Mont-Rebei Caiac pel Congost de Mont-Rebei Caiac pel Congost de Mont-Rebei Caiac pel Congost de Mont-Rebei Caiac pel Congost de Mont-Rebei Caiac pel Congost de Mont-Rebei

On s’ubica l’embarcador de Corçà pel caiac pel Congost de Mont-Rebei?

 

Article Categories:
Aventures

Comments are closed.