Gen 24, 2015
1502 Views
7 0

Calçotada amb salsa calçots

Written by

Un menjada típica catalana pels primers mesos de l’any és una calçotada! Tota una festa en alguns lloc de la zona. Menjar calçots escalivats cuits a la llenya en família o amb amics és tot un esdeveniment gastronòmic.

Els calçots no deixen de ser unes cebes tendres, així que un element imprescindible al treure’s-li les capes cremades és submergir-los en la “salsa de calçots”, una salsa tipus romesco.

Els ingredients per a la “salsa de calçots” són:

  • 3 nyores
  • 200 grams d’ametlles torrades
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 cap d’alls
  • 1 all cru
  • 50 grams de vinagre
  • 500 grams d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre vermell

La realització amb Thermomix és seguir els passos següents:

  1. Escaldem, coíem al vapor, al forn o al microones les dues tomates, la ceba i el cap d’alls i ho pelem.
  2. Polvoritzem les nyores a velocitat 6-8-10. Hi afegim les ametlles i repetim l’operació.
  3. Afegim les verdures cuites a la barreja anterior, junt amb l’all cru i ho triturem al 5-7-9.
  4. Afegim el pebre vermell, la sal i el vinagre i ho barregem a velocitat 6. Corregim de sal i vinagre.
  5. Amb el cubilet posat programem velocitat 5 i, sense temps, anem vessant l’oli d’oliva sobre la tapa per a que emulsioni.

El valor nutricional és per 100 grams:

  • 546 Kcal
  • 4,7 grams d’hidrats de carboni
  • 5,1 grams de proteïnes
  • 56,4 grams de greixos

… I bon profit!

Calçot menjat

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Cultura · Degustacions

Comments are closed.

JosepMRodes.cat
Un web d'en Josep M Rodés