jul. 27, 2013
5039 Views
8 0

La Casa Bacardí, Sitges

Written by

Casa Bacardí es localitza a l’edifici històric Mercat Vell en el centre de Sitges, ciutat de naixement del  Sr. Facundo Bacardí Massó, fundador de Bacardí. Es pot visitar Casa Bacardí, museu del Rom Bacardí (el més consumit del món), per uns 8 euros per persona reservant de forma anticipada, l’accés es restringeix a un màxim de 40 persones per visita guiada.

L’experiència de la visita, molt recomanable, parteix amb la narració des de l’inici del viatge del Sr. Bacardí de Sitges a Cuba fa 150 anys. S’expliquen les seves vivències i experimentacions per elaborar el Rom Bacardí com el coneixem avui dia. Es visiten diferents zones temàtiques durant el recorregut i es realitzen degustacions de melassa o mel de canya de sucre i el Rom en 3 diferents destil·lacions: una destil·lació, varies destil·lacions i en estat de comercialització actual, com canvia!

El tour de 40 minuts s’acaba, com es d’esperar a la barra del lounge bar de la casa-museu, on es realitza una classe magistral de preparació de Còctels Originals Bacardí, es pot degustar: Mojito i el Cuba Libre. Desprès de la formació, cada visitant pot preparar el seu propi còctel (i tot inclòs en el preu de l’entrada de 8€), cultura i degustació de rom, fantàstic!

Casa Museu Bacardí

En la visita coneixes l’historia dels Còctels Bacardí Originals:

  • Mojito Bacardí: 1862, una nit càlida, sona la música i… tot es va combinant: la menta, la llima, el gel picat, el Rom Bacardí. De sobte… màgia! Mojo! Mojito! S’acaba de crear el primer Mojito original. Un petit conjur que ja fa prop de 150 anys que encisa a tothom amb la seva frescor i el seu equilibri.
  • Daiquiri Bacardí: 1898, al bar Venus de Santiado de Cuba, era a punt de revelar-se un secret. “Agita una mica de llima, sucre, gel picat i Rom Bacardí”, va mussitar J.S. Cox, enginyer de les mines Daiquirí, al bàrman. I aquell Daiquiri original va embruixar a tothom: qui el va tastar es va enamorar del seu gust sofisticat. Des d’aleshores, ha continuat seduint arreu del món.
  • Cuba Libre Bacardí: 1900, aquella tarda, a l’American Bar de l’Habana, es respirava llibertat. S’havia acabat la guerra i uns soldats cridaven, en l’idioma del país: “¡Viva Cuba Libre!”. Brindaven amb Coca-Cola combinada amb Rom Bacardí original. Des d’aquell moment es diu així i es prepara així, només amb Rom Bacardí.
  • Pinya Colada Bacardí: 1922, els vespres al Carib tenen gust de calor i de palmeres. Tradicionalment, les dones criolles preparaven una beguda amb pinya madura gel, sucre i llima, tot ben agitat, fins que un bon dia, algú va afegir Rom Bacardí a la barreja. Acabava de néixer la Pinya Colada original. L’any 1937, algú va incorporar crema de coco a un còctel que, des de Puerto Rico, ha arribat fins avui.

Imatges de la casa Barcadí

Museu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa BacardíMuseu Casa Bacardí

Imatges 360º de la casa Bacardí

Vista sala inici

Vista sala procés el·laboració i degustació

Vista sala bar i realització de còctels originals Bacardí

Vista sala bar, còctels originals Bacardí realitzats, degustació

On s’ubica la casa Bacardí?

Enllaços

La pàgina web oficial de la Casa Bacardí a Sitges és: http://www.casabacardi.es per a majors de 18 anys

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Visita

Comments to La Casa Bacardí, Sitges