maig 12, 2017
1271 Views
28 0

El castell d’Areny

Written by

El castell d’Areny també conegut com castell del Governador, es localitza al nord del poble en posició elevada. Té un  caràcter medieval, va ser plaça militar fins a finals del segle XVIII.

S’accedeix a ell per un antic camí empedrat que surt a l’oest de la població. En l’últim tram cal salvar alguns esglaons tallats a la roca.

El castell d’Areny

El recinte original comprenia tota la superfície del monticle rocós en què se situa. Al nord i a l’est està defensat per un notable precipici. Al sud i a l’oest s’estenia una llarga muralla.

El seu estratègic emplaçament va ser triat per la funció defensiva que anava a desenvolupar a la zona. Les restes d’aquest castell medieval, enclavat al sud d’un serrat allargada que ho defensa del vent del nord, ofereixen una imponent vista que ens permet gaudir dels quatre punts cardinals.

L’Arc que es divisa des de l’inici de la ruta, forma part de les restes de l’església romànica. Aquest punt és on hi ha murs més llargs, entre els quals s’aprecia la base d’una torre i prop d’ella una cisterna.

Les últimes excavacions realitzades han deixat al descobert:

  • Tota la planta de l’església romànica
  • Murs de molt diverses èpoques.
  • Necròpolis Medieval en el que va ser el sòl i els voltants de l’església. Tombes antropomorfes excavades a la roca

Es pot veure des del castell:

  • Al nord veiem la solana de Sobrecastell amb la Serra de Sis al fons,
  • A l’Est la Terreta
  • A l’Oest la Serra de Berganui i Claravalls
  • Al Sud hi ha el Campament d’Areny amb tot el Congost de Mont-rebei al fons.

Destaca a la zona el Jaciment de dinosaures de Blasi, on hi ha les restes completes d’un hadrosaure datat fa 70 milions d’anys a més d’altres restes com plaques de tortuga i dents de cocodril de la mateixa època.

Imatges del Castell d’Areny

On s’ubica el Castell d’Areny

Article Tags:
·
Article Categories:
Visita

Deixa un comentari