oct. 8, 2016
2475 Views
21 0

Cereria Subirà, Barcelona

Written by

La cereria Subirà d’ambient barroc és la més antiga de Barcelona va ser fundada el 1761. S’elabora tot tipus d’espelmes amb les millors parafines i cera d’avelles.

La va fundar Jacint Galí al carrer Nou de St. Cugat, l’actual carrer dels Corders. Anys després l’encarregat de la cereria, Martí Prat, va comprar el negoci i el va ampliar juntament amb els seus fills.

Quan el 1902 es va obrir la Via Laietana es van haver d’enderrocar edificis, un dels quals era el de la cereria, que es va traslladar a un altre local pròxim, el número 7 de la Baixada de la Presó, que avui es coneix com de la Llibreteria.

La Cereria Subirà

La nova botiga, construïda i decorada luxosament el 1847 com a botiga de roba, conserva el seu aspecte original encara avui. La família Prat hi va treballar fins al 1936, quan la guerra en va aturar l’activitat. Morts els germans Prat, les germanes en van buscar continuador. El 1939 Paulí Subirà, cerer de Vic, se’n va fer carrer fins a la seva mort el 1964. La seva família, primer la vídua Montserrat i després el seu fill Jordi, n’han continuat l’activitat fins avui.

Imatges de la cereria Subirà

Cereria SubiràCereria SubiràCereria SubiràCereria SubiràCereria SubiràCereria SubiràCereria SubiràCereria Subirà

Imatge 360º de la cereria Subirà

 

La cereria Subirà comerç emblemàtic

La cereria Subirà és un comerç emblemàtic de la ciutat de Barcelona. Al terra del carrer i davant de la porta d’accés de la cereria, l’Ajuntament de Barcelona hi va col·locar una placa de “reconeixement als seus anys de servei a la ciutat”.

Cereria Subirà

On s’ubica la cereria Subirà?

 

Article Categories:
Visita

Deixa un comentari