oct. 18, 2013
1683 Views
5 0

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Written by

La Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC) és un complex arquitectònic, cultural i d’entreteniment de la ciutat de València. L’arquitecte de tot el complex ha estat Santiago Calatrava.

La CAC és, avui en dia, el major reclam turístic de València, per damunt d’altres atractius, fins i tot el centre històric de la ciutat. Els edificis que componen el complex de la CAC són:

  • El Museu de les Ciències Príncep Felip
  • L’hemisfèric
  • L’umbracle
  • El Palau de les Arts Reina Sofia
  • L’Oceanogràfic
  • El pont de l’Assut de l’Or

La Ciutat de les Arts i les Ciències, els seus edificis:

Museu de les Ciències Príncep Felip

Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Amb forma semblant a l’esquelet d’un dinosaure, conté un museu de ciència.

 

L’Hemisfèric

Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Amb forma d’ull, conté un cinema IMAX i un planetàrium. Va ser la primera obra a inaugurar-se.

L’Umbracle

Ciutat de les Arts i les Ciències de València

L’Umbracle és un jardí públic urbà que forma part del conjunt de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es destaca per ser una construcció moderna en la qual una sèrie d’arcades paral·leles (en forma d’umbracle) cobreixen un jardí allargat i estret de palmeres i altres plantes mediterrànies. L’estructura està feta amb trencadís blanc, un estil típic dels edificis de Santiago Calatrava.

Palau de les Arts Reina Sofia

Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Batejat com Reina Sofia, és l’edifici més destacable en volumetria i estructura arquitectònica. S’inaugurà en la Diada Nacional del País Valencià del 2005, i es farà servir principalment per a grans esdeveniments de música, òpera, dansa, i teatre. Té una longitud de 163 m. i una amplada de 87 m., ocupant una àrea de 37.000 m2

Oceanogràfic

Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Amb prop de 110.000 metres quadrats, és l’aquàrium més gran d’Europa, on es representen els diferents hàbitats marins de mars i oceans amb 39.433 espècies. L’aigua salada es bomba des de la platja de la Malva-rosa, passant per controls de qualitat per mantindre l’equilibri dels ecosistemes respectius.

Pont de l’Assut de l’Or

Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Pont de tirants que comunica la Ronda Sud amb el carrer de Menorca i la Ronda Nord. La seua pilona és el punt més alt de la ciutat.

Imatges de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Ciutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de ValènciaCiutat de les Arts i les Ciències de València

On s’ubica la Ciutat de les Arts i les Ciències de València?

Enllaços

Pàgina web oficial de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC) de València

 

Article Tags:
Article Categories:
Visita

Deixa un comentari