juny 13, 2017
2041 Views
31 0

El col·legi de les Teresianes obra Gaudí, Barcelona

Written by

El col·legi de les Teresianes o Santa Teresa Ganduxer (nom del carrer on s’ubica) és una obra de l’arquitecte modernista Gaudí. És una obra no visitable a menys que formis part de l’actual comunitat escolar.

Història del col·legi de les Teresianes obra d’en Gaudí

L’edifici fou ideat per Enric Ossó per ubicar-hi un col·legi i el convent que ell havia fundat.

La construcció del col·legi s’inicià el 1887 sota la direcció de l’arquitecte Joan Baptista Pons, realitzant els fonaments.

Al 1888, Ossó va passar el projecte a Gaudí, que havia adquirit gran renom tant com a arquitecte i com a persona devota. Aquest últim fet és la raó principal per la qual Ossó es decantà per ell. Les obres es van perllongar del 1888 al 1889.

Gaudí acomplí la voluntat de l’orde de reflectir austeritat en l’edifici, en compliment del vot de pobresa. Va seguir les indicacions de les religioses. Projectà un edifici sobri, realitzat en maó per fora, i amb alguns elements de maó per dins.

Sota l’argument que el maó no era car, i que no hi havia gran diferència de costos a col·locar les peces d’una manera o d’altra, fou creant elements decoratius on li fou possible, tant a l’exterior com a l’interior.

Incorporà a la façana reixes de ferro forjat, un dels seus materials favorits. Està coronada amb un conjunt de merlets on llueien les seves reconegudes creus gaudinianes de quatre braços.

Imatges realitzades per fora del col·legi de les Teresianes

L’edifici no es pot visitar per dins si no formes part de la comunitat escolar.

On s’ubica el col·legi de les Teresianes obra d’en Gaudí?

El col·legi de les Teresianes o col·legi Santa Teresa Ganduxer està ubicat al carrer Ganduxer número 85 de Barcelona, és el barri de les Tres Torres del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Article Categories:
Visita

Comments to El col·legi de les Teresianes obra Gaudí, Barcelona