ag. 25, 2011
3103 Views
5 0

Costers del Segre, vi de Lleida

Written by

Els vins produïts i elaborats a Lleida gaudeixen d’una  denominació d’origen protegida anomenada “Costers del Segre”, en la conca del riu Segre.

Els vins d’aquesta zona es configuren amb personalitat única. Els més coneguts són els vins negres, més predominants, intensos i equilibrats; els vins rosats són frescos i fruitosos; i els vins blancs, es destinen molt a la l’elaboració de cava.

Costers del Segre produeix uns 145.000 hectolitres/ l’any,  s’estén per una superfície de més de 4.600 hectàrees, amb prop de 640 viticultors i 16 cellers,  es poden trobar per les seves al llarg de bells paisatges rurals com:

  • Artesa de Segre: Agramunt, Algerri, Alòs de Balaguer, Balaguer, Castelló de Farfanya, Foradada, Menàrguens, Penelles i Preixens.
  • Les Garrigues: l’Albi, Arbeca, Bellaguarda, Cervià de les Garrigues, l’Espluga Calba, Fulleda, la Floresta, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, Tarrés, Vinaixa i el Vilosell.
  • Pallars Jussà: Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana, Talarn i Tremp.
  • Raïmat: al municipi de Lleida. Primer lloc de Catalunya on es van introduir les varietat de cabernet sauvignon, merlot i chardonnay.
  • Segrià: Alfarràs, Almenar, Gimenells i el Pla de la Font.
  • Valls del Riucorb: Belianes, Ciutadilla, Granyanella, Granyena de Segarra, Guimerà, Maldà, Montoliu de Segarra, Montornès de Segarra, Nalec, els Omells de na Gaia, Preixana, Tàrrega, Vallbona de les Monges, Vallfogona de Riucorb, Verdú.

Les seves bodegues són:

Agropecuària Les Pletes, Bodegues Costers del Sió, Bodegues Raimat, Carviresa, Casa Pardet, Castell del Remei, Castell d’Encús, Celler Analec, Celler Batlliu de Sort, Celler Casa Patau, Celler Cercavins, Celler del Montsec ,Celler La Figuera, Cérvoles Celler, Clos Pons, Joan Penella Tarragona, La Planeta Comalats SL, Lagravera, l’Olivera , Mas Blanch i Jové, Mas Ramoneda, Monestir del Tallat, Orcauvins, Rosa Mª Bisa Felip, Tomàs Cusiné, Torres de Sanui, Vall de Baldomar, Vila Corona, Vinya els Vilars i Vinya l’Hereu de Seró.

Una bona manera de conèixer la cultura de Lleida és a través del seu vi, d’elaboració i producció pròpia, obre una ampolla de bon vi de Lleida Costers dels Segre i brinda ben acompanyat: Salut!

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Degustacions

Comments to Costers del Segre, vi de Lleida