oct. 30, 2016
3987 Views
28 0

La Cripta de la Colònia Güell, Barcelona

Written by

La cripta de la Colònia Güell és una obra d’Antoni Gaudí. Construïda entre 1898 i 1914 per encàrrec de l’empresari Eusebi Güell. Situada a Santa Coloma de Cervelló (Barcelona) és un edifici religiós pels treballadors de la Colònia Güell. La Cripta va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el juliol del 2005.

La Cripta de la Colònia Güell, la història

Eusebi Güell li encarrega al seu bon amic Antoni Gaudí que construeixi l’església de la Colònia Güell i li diu que faci el que vulgui. No li posa límits, ni en el pressupost, ni en el tipus d’obra que ha de fer, i, tampoc amb el temps, ni en el termini per a l’acabament d’aquesta.

L’any 1.898, Eusebi Güell encarrega a l’arquitecte Antoni Gaudí el projecte d’una nova església per a la Colònia Güell. Durant els anys següents Gaudí va realitzar diversos estudis previs que van culminar en una maqueta de l’església, instal·lada en el seu propi taller, situat en el mateix turó on s’aixecaria l’edifici.

10 anys més tard de l’encàrrec inicial (l’any 1908) es va inciar la contrucció del Temple.  El projecte era l’ambiciós, es preveia:

  • Una església amb dues naus, inferior i superior
  • Diferents torres laterals
  • Un cimbori central de 40 metres d’altura

El projecte va quedar inacabat. L’any 1914 els fills d’Eusebi Güell ja gestionaven les operacions de la família. Aquests van comunicar a Gaudí que no seguirien finançant les obres en curs i aquest va abandonar el projecte. Al novembre de l’any següent el bisbe de Barcelona beneïa la nau inferior, l’única que es va arribar a construir, fet que motivaria que l’església s’anomenés popularment cripta. Entre 1915 i 1917, un nou constructor va tancar la nau.

Malgrat quedar inacabada, l’església suposa un punt culminant en l’obra de Gaudí. Aquesta edificació inclou, per primera vegada de forma unitària, la pràctica totalitat de les seves innovacions arquitectòniques. Va ser, a petita escala, l’experimentació per la seva obra magna: la Sagrada família.

Imatges de la Cripta de la Colònia Güell

Vistes exteriors

Cripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, Barcelona

Vista 360º des de l’exterior inferior

Vista 360º des de l’exterior superior

Vistes interiors

Cripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, BarcelonaCripta Colònia Güell d'Antoni Guadí a Santa Coloma de Cervelló, Barcelona

Vista 360º des de l’interior

On s’ubica la Cripta de la Colònia Güell?

Patrimoni mundial

L’any 1984 (i extensió l’any 2005)  les obres d’Antoni Gaudí van ser declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO.

URL: Patrimoni Mundial referència 320

Patrimoni Mundial UNESCO

Enllaços

Pàgina web oficial de la Cripta de la Colònia Güell

Article Categories:
Visita

Comments to La Cripta de la Colònia Güell, Barcelona