gen. 2, 2012
3966 Views
4 0

Crypteks USB

Written by

El USB crypteks és un dispositiu d’emmagatzematge d’informació amb forma d’obra d’art d’en Leonardo Da Vinci.

Aquest pendrive utilitza un xifrat d’encriptació avançada (AES) de 256 bits per hardware, creat amb alumini amb cinc anelles amb 27 lletres cada anella (això ofereix 14.348.907 possibles  combinacions)  a mode de mecanisme se seguretat, a l’antiga usança: només es pot obrir per connectar si coneixes la “paraula secreta” i desprès la clau correcta per accedir als fitxers, clau física i clau digital.

El procés d’obertura és senzill si coneixes les dues claus. Primer s’ha d’introduir la clau anella a anella per completar la paraula i pressionar un botó, llavors es té accés al pendrive. Un cop superat l’accés físic, per poder ser utilitzat en un terminal o dispositiu i obtenir la informació, s’haurà de passar la segona capa de seguretat, la encriptació digital convencional, teclejar la clau que ho desxifra.

Una curiositat més d’aquesta obra d’art… Es pot programar si es vol: desprès de diferents intents erronis de desxifratge, es formateja automàticament tota la informació que conté, per més seguretat és clar!

Article Categories:
Curiositats

Comments are closed.