set. 11, 2011
3735 Views
5 0

Diada Nacional de Catalunya

Written by

La Diada Nacional de Catalunya és l’Onze de Setembre, un símbol nacional segons  l’Estatut d’Autonomia de 2006 on es declara: “Catalunya, definida com a nacionalitat en l’article 1, té com a símbols nacionals la bandera, la festa i l’himne“. L’article 8.3 estableix: “La festa de Catalunya és la Diada de l’Onze de Setembre”.

La Diada de l’Onze de Setembre es recorda per l’abolició de les institucions i llibertats catalanes amb la promulgació dels Decrets de Nova Planta (1716), així mateix es commemora una Barcelona  caiguda  en mans de les tropes borbòniques sota el comanament del duc de Berwick durant la Guerra de Successió Espanyola l’11 de setembre de 1714, on fins llavors Catalunya era una nació sobirana. Tot això va fer que l’esperit català  ressorgís amb més força per l’ opressió soferta durant anys.

El poble català en la Diada  penja senyeres catalanes en els balcons de les cases, i les institucions promouen varis actes commemoratius per mostrar l’orgull de la cultura catalana, la seva història  i la seva llengua.

Article Tags:
·
Article Categories:
Cultura

Comments to Diada Nacional de Catalunya