set. 9, 2010
1040 Views
4 0

El Balcó d’Europa a Nerja

Written by

El Balcó d’Europa es localitza al municipi més oriental de la comarca de l’Axarquía (província de Màlaga): Nerja. És una destinació turística pertanyent a la Costa del Sol.

El famós Balcó d’Europa, construït on anteriorment s’assentava la fortalesa destruïda en 1812 durant la Guerra de la Independència, se situa al final d’una àmplia avinguda vorejada de palmeres que acaba en una plaça circular, des d’on es domina una panoràmica de tota la costa de Nerja i, al capdavant, una immensa extensió de mar que absorbeix totes les mirades.

Durant anys s’ha mantingut que va ser el rei Alfons XII qui, amb motiu de la seva visita a la zona després del terratrèmol que va sacsejar l’Axarquía en 1884, a l’ acostar-se a aquest lloc el va batejar amb el nom que és conegut mundialment. Avui hi ha serioses dubtes sobre la veracitat de que això fos així o que l’exclamació d’Alfons XII fora exactament aquesta. Però sí que és cert que des d’aquesta època l’antic Passeig de la Bateria, en al·lusió a la bateria de canons que hi havia a la fortalesa, comença a ser denominat Balcó d’Europa.

Les vistes són espectaculars .

DSC09680 DSC09678 DSC09675 DSC09674

On s’ubica el Balcó d’Europa de Nerja?

Article Tags:
·
Article Categories:
Visita

Comments are closed.