març 31, 2018
1772 Views
4 0

El Capricho de Gaudí

Written by

La Villa Quijano, popularment coneguda com El Capricho, és un edifici modernista projectat per Antoni Gaudí. El 1969 va ser declarat Bé d’interès cultural amb el número de catàleg RI-51-0003828.

El Capricho

Fou i construït entre el 1883 i el 1885 sota la direcció de Cristóbal Cascante, ajudant de l’arquitecte reusenc, per encàrrec de l’indià Máximo Díaz de Quijano.

Pertany a l’etapa orientalista de Gaudí (1883-1888). En aquest període l’arquitecte realitzà una sèrie d’obres de marcat gust oriental, inspirades en:

  • L’art del Proper i Llunyà Orient (Índia, Pèrsia i Japó).
  • L’art islàmic.
  • L’art hispànic, principalment el mudèjar i nassarita.

Gaudí empra amb gran profusió la decoració en rajola ceràmica, així com els arcs mitrals, cartel·les de maó vist i rematades en forma de templet o cúpula.

Característiques de l’edifici

Es troba en un terreny en pendent que antigament albergava un bosc de castanys, l’arquitecte va resoldre-ho amb un projecte de volumentria horitzontal, orientant la façana de dia al nord.

L’edifici té planta llargada en forma d’U, amb una superfície de 720 metres quadrats i un diàmetre de 15×36 metres. Les seves estances son variades:

  • Semisoterrani.
  • Planta noble i golfes, comunicats per dues escales de caragol.
  • Torre cilíndrica en forma de minaret persa, revestida completament de ceràmica.

En la seva construcció s’empraren pedra, maó, rajola, ferro i la teula.

El disseny interior respon principalment al fet d’estar projectada per a una persona soltera i amb una finalitat recreativa, ja que es tractava d’un edifici pensat per al descans i les vacances.

L’interior està distribuït en tres plantes:

  1. En el semisoterrani es trobaven la cuina, els rebosts i els trasters.
  2. En la planta noble la residència. La planta principal té cinc estances, més el vestíbul i la cambra de bany, unides per un ampli distribuïdor paral·lel a l’hivernacle.
  3. La golfa estava destinada al servei.

Imatges del Capricho de Gaudí

 

El Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí a ComillasEl Capricho de Gaudí 360º

Imatge 360º del Capricho de Gaudí

On es localitza el Capricho de Gaudí a Comillas?

 

 

Article Categories:
Visita

Deixa un comentari