des. 8, 2016
2322 Views
25 0

El Castell de Cardona

Written by

L’imponent castell de Cardona es va començar a construir fa dos mil cinc-cents anys. Durant l’edat mitjana va ser la residència dels senyors de Cardona. Segles i segles d’història s’amaguen dins d’aquesta fortalesa inexpugnable. També s’hi troba l’església Sant Vicenç, una joia del romànic llombard català.

El Castell de Cardona

Actualment el castell acull el parador de Turisme Ducs de Cardona. El 27 d’octubre de 2010 va esdevenir el primer parador-museu de Catalunya. Depèn del Museu d’Història de Catalunya.

És considerat com una de les fortaleses medievals més important de Catalunya. En la visita descobriràs els setges i batalles viscuades i sabràs perquè els senyors de Cardona eren anomenats els Reis sense Corona.

Imatges del Castell de Cardona

Imatges 360º del Castell de Cardona vistes interiors

Imatges 360º del Castell de Cardona vistes exteriors

L’església Sant Vicenç de Cardona

Sant Vicenç de Cardona és una església romànica. L’arquitecte de l’obra és desconegut tot i que se sap que el seu comitent fou el vescomte Bermon I. L’obra fou construïda entre el 1029 i el 1040.

Sant Vicenç era en origen la capella del castell de Cardona, propietat de la casa vescomtal d’Osona, la qual prengué el nom d’aquest castell. Les primeres notícies documentals daten del 980. Actualment, l’església es troba en un perfecte estat de conservació.

Imatges de l’església de Sant Vicença de Cardona

Imatges 360º de l’església de Sant Vicenç de Cardona part superior

Imatges 360º de l’església de Sant Vicenç de Cardona part inferior

On s’ubica el Castell de Cardona?

 

Article Categories:
Visita

Deixa un comentari