maig 4, 2010
2213 Views
1 0

El Castell de Foix, França

Written by

El Castell de Foix és un castell ubicat al centre de la ciutat de Foix (Occitània). Es troba a la part alta, a una altura de 60 metres, sobre d’una roca calcària. La roca sobre la que s’assenta el castell està trufada per diverses grutes. El motiu és que van ser habitades per l’home en els temps prehistòrics. Així doncs, la zona ha estat objecte de diverses campanyes d’investigació, tant de tipus espeleològic com arqueològic.

El Castell de Foix

A nivell d’arquitectura, es pot observar en el Castell de Foix, el següent:

Les dues torres quadrades, la coberta i la descoberta, són de les parts més antigues del castell, remuntant la seva antiguitat als segles XIII a XIV. La torre rodona, la més moderna, data del segle XVI. Les tres torres estan rematades per merlets, i té una alçada d’entre 25 i 30 metres.

La torre quadrada descoberta es coneix també com Tour d’Arget, ja que la seva funció és la vigilància de la vall del riu Arget. Va servir com a presó per a presos polítics i civils durant quatre segles, fins a 1862.

La torre central del castell conté tres sales proveïdes de voltes de creueria.

Els llenços d’unió entre les torres, és a dir, la segona muralla, igualment emmerletats, i les barbacanes van ser construïts al segle XIII.

Imatges del Castell de Foix

On s’ubica el Castel de Foix?

 

Article Tags:
·
Article Categories:
Visita

Deixa un comentari