des. 15, 2015
1220 Views
7 0

El Castell de Santa Pau

Written by

El castell de Santa Pau, a la Garrotxa, és de l’època feudal i es troba situat al bell-mig de la vila de Santa Pau, perfectament integrat dins del seu cas urbà. La vila nasqué gairebé adossada a les parets del castell. Santa Pau fou declarat Conjunt Historicoartístic el 22 de juliol de 1971, en el qual preserva el caràcter medieval del municipi, entre muralles i carrers estrets. Dins el recinte hi ha el castell de la baronia de Santa Pau, documentat a mitjans del segle XIII i situat als peus de la serra de Finestres.

Santa Pau fou, en els seus bons temps històrics, una vila tancada dintre d’uns murs i unes fortificacions que envoltaven tot el seu recinte amb només dues portes: la de Vilavella, a un indret del castell, i la de Sant Antoni situada a la part diametralment oposada.
El primitiu recinte comprengué solament el castell, la vila vella, el firal i l’església. En el segle XV s’eixamplà per la part de la vila nova, davant mateix del portal que dóna accés a les porxades. Més tard, encara, s’estengué a l’altra part del riu, per on avui hi ha la carretera d’entrada a la vila.

On s’ubica el Castell de Santa Pau?

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Visita

Comments are closed.