set. 6, 2010
1325 Views
4 0

El pont de l’Àguila o l’Aqüeducte de l’Àguila, Màlaga

Written by

L’aqüeducte de l’Àguila és una obra civil del segle XIX situada al municipi de Nerja, a Andalusia (Espanya).

També conegut com Pont de l’Àguila, es va construir per transportar aigua als molins de l’antiga Fàbrica de Sucre de Sant Joaquim de Maro (propietat del Marqués de Tous). Així doncs, és una obra d’enginyeria hidràulica que entre els anys 1879 i 1880, va ser manada construir per Rafael de Chaves i Manso, Marqués de Tous i de la Cova del Rei i Comte de la Casa de Chave

Està format per quatre pisos d’arcs superposats que salten el gran desnivell del barranc de la Coladilla. Entre els quatre pisos es troben els 36 arcs de mig punt superposats, en el seu primer pis ens trobem amb 2 arcs, en el segon amb 6, al tercer amb 11 i en l’últim amb 17. El maó de tejar és el principal material emprat per a la seva construcció. El rec que es troba a la part superior té 65 centímetres de calat i altres 65 d’amplada. El cabal d’aigua que pot arribar a transportar és d’uns 100 litres per segon. A la part superior de l’aqüeducte es troba un pinacle amb una creu i sobre aquesta un penell amb forma d’àguila bicèfala, motiu pel qual creu que deriva la denominació d’aquest aqüeducte.

Aquest monument ha estat declarat Bé d’Interès Cultural i és avui dia part del patrimoni de municipi, ja que el 28 de febrer de 2005 va ser cedit a l’ajuntament de Nerja per part del grup immobiliari Salsa.

Avui dia continua en funcionament aquest aqüeducte, sent utilitzat per les comunitats de regants per proveir als cultius de la zona.

Pont de l'Àguila

On s’ubica el pont de l’Àguila o l’Aqüeducte de l’Àguila?

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Cultura · Visita

Deixa un comentari