ag. 3, 2011
3710 Views
3 0

El Salinar de la Rolda

Written by
La Vila de Naval se situa als peus de la Serra d’Arbe, entre la Serra del Pirineu i el Parc de Guara, en un dels entorns més bonics de la zona del Somontano. El territori ofereix també un complet paisatge cultural, ja que està ple de grans atractius com les ancestrals tradicions artesanes en torn al fang i a la sal, que doten de personalitat única a la pròpia Vila d’uns 300 habitants.
El de La Rolda és un dels múltiples salinars que es van construir (avui en desús) per explotar els manantials salins que afloren per totes les parts en el subsòl de Naval.
Avui el Salinar de Rolda és un espai lúdic terapèutic gràcies als efectes medicinals que produeixen les 6 piscines salades de Naval, la seva concentració en sal mineral és tres vegades superior a la del Mar Mort . Els efectes immediats són la relaxació, flotes sense cap esforç en l’aigua, així mateix acudeixen persones amb reuma, problemes en els ossos, afeccions en la pell com la psoriasis o l’acne juvenil, entre altres.

La temporada de bany en el Salinar és del 15 de juny al 15 de setembre. L’entrada per tot el dia costa uns 6 euros per persona en el 2011 (l’any anterior tenia un cost d’uns 5 euros).

Es pot realitzar “el Camí de la Sal”, un recorregut didàctic per l’entorn de Naval d’una duració d’una hora. Parteix de la Plaça Major, pel Carrer Sant Crist, recorre un tram del riu Llastre, s’endinsa en el bosc, es passa pel Salinar de Rolda i es torna a Naval a través d’horts, creuant de nou el riu. Hi han senyalitzacions direccionals i panells interpretatius que contenen aspectes etnogràfics i relacionats amb la naturalesa.

On s’ubica el Salinar de la Rolda?

Article Categories:
Visita

Comments are closed.