ag. 16, 2017
2107 Views
53 0

El Tramvia Blau de Barcelona

Written by

El Tramvia Blau és un tramvia que recorre tota l’avinguda del Tibidabo, a Barcelona. Uneix el final de la línia L7 dels Ferrocarrils de la Generalitat amb l’estació inferior del funicular que puja al Tibidabo. És l’única línia de tramvia de primera generació que va sobreviure a Barcelona i a tot Catalunya.

El tramvia Blau

El Tramvia Blau, que data del 1901, és el supervivent de l’antiga línia de tramvies de Barcelona. Fa un recorregut de 1.276 metres en ascensió cap al peu del funicular del Tibidabo. Va pujant envoltat de construccions modernistes i noucentistes que donen pas a la natura i a magnífiques vistes de la ciutat.

El Tramvia Blau planteja una manera alternativa i romàntica per accedir:

  • Al CosmoCaixa (Museu de la Ciència)
  • Al parc d’atraccions del Tibidabo
  • Al temple del Sagrat Cor
  • A la torre de comunicacions de Collserola
  • A l’Observatori Fabra

Història

Va ser inaugurat el 1901 a la vegada que el funicular i operat per Sociedad Anónima Tibidabo, impulsats tots dos pel doctor Andreu, que havia promogut el parc d’atraccions del Tibidabo i la urbanització de l’avinguda.

Infraestructura

La llargària de la línia és de 1.276 metres amb un desnivell de 93 metres i un gradient d’ascensió del 8%. Es tracta de doble via situada al centre de la calçada i compartint espai amb la resta de vehicles, característica comuna dels tramvies de primera generació. A excepció de les estacions inicial i final de via única i l’accés a cotxeres.

Imatges del Tramvia Blau

Article Tags:
Article Categories:
Curiositats

Deixa un comentari