ag. 30, 2011
3078 Views
5 0

Estèvia

Written by

L’estèvia (stevia rebaudiana) és una planta coneguda per les seves fulles dolces, també es coneguda o anomenada com fulla dolça o fulla de sucre.

Provinent del  Sud d’Amèrica, exactament Paraguai (també Bolívia,  Argentina, Brasil i altres),  utilitzada des de sempre per les tribus i ètnies ancestrals, com els indis guaranís,  no va interessar al colons en la seva conquesta i posterior importació de productes autòctons i per això no és molt coneguda per Europa.

Aquesta planta té propietat medicinals, però el seu interès radica en que és 300 vegades més dolça que el sucre comú i no aporta cap caloria (0 greixos saturats, 0 sucres, 0 colesterol) a més té efectes beneficiosos en l’absorció de la grassa i la pressió arterial, no augmenta la glucosa en sang i no provoca càries. Conté proteïnes, vitamines i minerals.

ampolla d'estèviaL’afany comercial és molt gran i pot desequilibrar la indústria del sucre, dolços i derivats – per això no interessa en el mercat i presenta moltes traves legals la seva comercialització –, actualment està prohibida la seva venda com aliment. El seu consum actual està restringit a ser un complement alimentari, venent-se únicament en pols, diluïda en líquid o en comprimits, només disponible  en establiments de productes ecològics i naturals.

L’ampolla es ven per uns 9 euros i només inclou 50 ml, el seu contingut en extracte d’estèvia és només d’un 25 % però és més que suficient per oblidar-se de la sacarina i del sucre per dulcificar: cafè, postres i tot tipus d’aliment. La seva venda està relacionada a la higiene bucal, molt recomanada als diabètics i a les persones que volen controlar la seva tensió arterial i la seva dieta.

Enllaços d’interès:

Article Tags:
·
Article Categories:
Curiositats · Degustacions

Comments are closed.