ag. 16, 2017
2264 Views
62 0

La Festa Major de Gràcia celebra els seus 200 anys

Written by

La Festa Major de Gràcia celebra els seus 200 anys d’existència. Els carrers es decoren pels propis veïns. Al final de les festes es donen premis als més ben guarnits.

Aquest bicentenari consta de més de 400 actes culturals i socials. S’acosta als ciutadans de Gràcia i de tota la ciutat de Barcelona els valors de la tradició́ històrica i social d’aquesta festivitat.

La Festa Major de Gràcia celebra els seus 200 anys d’existència

Aquest any 2017, als voltants del 15 d’agost, es commemoren els 200 anys dels primers actes festius que van tenir lloc a la Vila de Gràcia. Segons data la primera ressenya trobada l’any 1817 en el llibre “Muralles enllà”. De la sèrie Visions Barcelonines 1760-1860, de l’historiador Francesc Curet.

Celebració del bicentenari de la Festa Major de Gràcia

Té com a principals anhels i objectius:

  • Mobilitzar i engrescar  la ciutadania de Gràcia: Es vol activar el seu potencial creatiu. L’acció col·laborativa del seu entramat  social. Així com, afermar la consciència de comunitat i  sentit de pertinença.
  • Prestigiar la Festa: Es vol posicionar la Festa Major de Gràcia com una de les expressions festives i de cultura popular més importants i singulars de la ciutat de Barcelona i de Catalunya.
  • Donar a conèixer i posar en valor la realitat social de la festa i de la figura del fester: Es vol que es reconegui la tasca d’organització col·lectiva. Així com l’ingent treball voluntari i desinteressat de centenars de mans anònimes. Aquestes, fan que cada agost els carrers de Gràcia es converteixin en rellevants manifestacions d’art popular.
  • Ajudar a impulsar accions de difusió històrica i de salvaguarda documental i patrimonial: Es vol contribuir a la divulgació de la Festa Major de Gràcia. Així com del fet festiu gracienc. També sensibilitzar de la necessitat  de donar suport a la tasca que realitzen els qui vetllen per a recollir, ordenar i salvaguardar el seu patrimoni documental.

Enguany, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació de la Festa Major de Gràcia han acordat anul·lar els actes institucionals vinculats a la festa i mantenir els actes de petit format. Per motius i raons de seguretat derivats de l’atac terrorista a Barcelona (17/08/2017). #NoTenimPor 

Imatges de la decoració dels carrers per la Festa Major de Gràcia

A la Plaça de la Vila de Gràcia hi ha una fantàstica decoració sobre el llibre “el Petit Príncep“. Es relaciona els número 200 amb:

  • Número de llengües amb que ha estat traduït el llibre.
  • Número d’anys d’existència de la celebració de la Festa Major de Gràcia.

On s’ubica la Plaça de la Vila de Gràcia?

 

Article Tags:
·
Article Categories:
Cultura

Deixa un comentari