set. 23, 2017
2370 Views
78 0

Gaudí de nen, escultura i casa a Reus

Written by

A Reus es pot trobar una escultura d’en Gaudí de nen, a prop de la casa de Reus on va néixer i créixer. Hi ha polèmica si va néixer el 25 de juny de 1852 a Reus o Riudoms. El que es segur es que a la casa de Reus s’hi va estar fins l’adolescència.

La casa natal de Gaudí a Reus

Antoni Gaudí i Cornet va néixer i créixer fins l’adolescència en la casa ubicada al Carrer de Sant Vicenç, número 4 de Reus. Propietat de la seva família materna. A la planta baixa, el seu avi tenia el taller de calderer, un ofici al qual l’arquitecte es va referir en diferents ocasions manifestant que era “fill, net i renét de calderers“. La casa va continuar en mans de la família fins l’any 1878. En l’actualitat és una propietat privada i no es port visitar.

També hi ha experts que diuen Gaudí va néixer a la casa que tenia la seva família a Riudoms.

Escultura Gaudí de nen

L’any 2002, en què es commemorava el 150 aniversari del naixement de Gaudí a Reus, es va col·locar aquesta escultura. És obra de l’escultor reusenc Artur Adomà, molt a prop de la casa natal de l’arquitecte. Representa Gaudí en la seva infantesa, assegut en un banc i jugant amb les esferes.

Imatges de Gaudí de nen, escultura i casa a Reus

Ubicació de la casa de nen de Gaudí

A l’inici del carrer es on es troba l’escultura de Gaudí de nen.

Article Categories:
Curiositats

Deixa un comentari