maig 21, 2016
11029 Views
16 1

Les gorges del Barranc del Bosc, Lleida

Written by

Caminant per les Gorges Barranc del Bosc del Congost Terradets es poden admirar els escaladors de la Roca Regina. Per aquesta zona es pot passejar entre els conglomerats erosionats per les aigües del riu i les pluges. Amb el pas del temps  s’han format panxes, cavitats i bústies donant lloc a les Gorges del Barranc del Bosc.

Hi ha cavitats espectaculars i sorprenents que només la capritxosa natura ha pogut crear… T’hi pots recrear, banyar i prendre el sol entre les estretes i sinuoses gorges.

El Congost de Terradets és una de les zones d’escalada més importants de Catalunya.  Aquest  és la frontera natural entre la comarca de la Noguera i el Pallars Jussà. També delimita la Plana de Lleida i el Prepirineu.

Les Gorges del Barranc del Bosc i el propi Congost s’ha anat formant durant milions d’anys. Degut a l’acció del riu Noguera Pallaresa que talla la serra del Montsec pel mig. Són impressionants les parets de més de 500 metres d’altura  del Montsec d’Ares a ponent i el Montsec de Rúbies a llevant.

Aquesta zona del Prepirineu de Lleida és una de les més admirades i visitades pels escaladors. Les seves empinades parets i penya-segats de roca calcària la fan única.

La serra del Montsec és un paratge natural de gran singularitat i bellesa. Forma part de la xarxa d’Espais d’Interès Natural de Catalunya.

Imatges

Barranc del Bosc del congost de TerradetsBarranc del Bosc del congost de TerradetsBarranc del Bosc del congost de TerradetsBarranc del Bosc del congost de TerradetsBarranc del Bosc del congost de TerradetsBarranc del Bosc del congost de TerradetsBarranc del Bosc del congost de TerradetsBarranc del Bosc del congost de Terradets

On s’ubiquen les Gorges del Barranc del Bosc?

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Aventures

Comments are closed.