juny 17, 2017
9158 Views
41 0

El Jardí de lavanda a l’horta de Lleida

Written by

El Jardí de lavanda a l’horta de Lleida es troba a Can Rosselló. Al juny, a punt del solstici d’estiu, la lavanda (també coneguda com espígol, en català) es troba en plena floració i és tot  un espectacle de colors i olors.

Aromes de Can Rosselló és una empresa familiar. En els terrenys de la seva finca produeix prop de 20.000 plantes de lavanda amb el sistema de reg. El resultat de la producció per a la venda és:

  • Planta de lavanda (és una coneguda planta medicinal i serveix per fer infusions amb efectes tranquil·lizants o com inductor a la son)
  • Fragàncies de lavanda
  • Olis essencials de lavanda (per perfumar o fer massatges)
  • Entre altres possibilitats (espelmes, sabons, etc.).

Jardí de lavanda a l’horta de Lleida de Can Rosselló

La història d’Aromes de Can Rosselló

Aromes de can Rosselló neix de la curiositat de provar un cultiu diferent/alternatiu a la resta de cultius que es fan a l’horta de Lleida.

A la primavera de fa 2 anys es va plantar la primera planta de lavanda, i amb les que es van plantar la passada primavera, l’explotació ja compta amb aproximadament 20.000 plantes.

La plantació es distingeix de les existents perque és de les poques que disposa amb reg de suport en goter, que permet obtenir un rendiment proper a la plena producció en el primer any, i que segurament es l’única, de moment, a l’horta de Lleida.

En l’actualitat s’està investigant la millor manera de donar sortida a la producció per a poder començar a rendibilitzar la inversió feta a la plantació.

Principalment es dediquen a la producció de flor de lavanda i de productes derivats d’ella (olis essencials, fragàncies, entre altres possibilitats). Font origen de la informació facebook Can Rosselló

Imatges del Jardí lavanda en l’acte presentació Aromes de Can Rosselló

L’acte de presentació d’Aromes de Can Rosselló va ser el dissabte 17 de juny a les 20 hores, totalment gratuït. Es va realitzar:

  • Explicació del projecte per Sergi Rosselló
  • Tast de dos tipus de còctel de lavanda creats per la nutricionista Antonieta Barahona
  • Sorteig d’un lot de productes d’Aromes de Can Rosselló
  • Sorteig d’un quadre pintat per l’artista local, Josep Maria Batlle González, sobre la finca Can Rosselló

Jardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can RosellóJardí Lavanda provença a l'Horta de Lleida can Roselló

On s’ubica el Jardí de lavanda a l’horta de Lleida de Can Rosselló?

Aromes de Can Rosselló es troba a la partida de Sot de Fontanet, 25, de Lleida. És un nou atractiu de l’Horta de Lleida.

 

Article Tags:
·
Article Categories:
Curiositats · Visita

Comments to El Jardí de lavanda a l’horta de Lleida