abr. 4, 2015
1949 Views
6 0

La Ben Youssef Madrassa, Marràqueix

Written by

La Ben Youssef Madrassa és un col·legi islàmic a Marràqueix, un dels col·legis teològics més grans del nord d’Àfrica i haurà allotjat més de 900 estudiants.

IMG_4284Les seves 130 cel·les de dormitoris d’estudiants s’agrupen al voltant d’un pati ricament obert en cedre, marbre i estuc. Els dormitoris de 3 metres quadrats disposaven d’un mobiliari que es reduïa un matalàs, el necessari per escriure, un pupitre per deixar el Corà i una placa per cuinar.
Tancada al 1960 degut a la competència de les escoles coràniques de Fez, l’edifici fou reformat i reobert al públic com un lloc històric al 1982.

Sense cap mena de dubte, el punt fort de l’edifici és el pati, amb terra de marbre de Carrara, refrescat per un estany del mateix material, és d’una finor meravellosa degut, en gran mesura, a la delicadesa dels seus tons: columnes poc rosades, estucs blancs nàcar o crus, foscos reflexes de cedre… L’art ornamental aràbic-andalús està aquí en el seu clímax. Cal prendre’s el seu temps en examinar les partes adornades de dalt a baix, els balcons amb les gelosies, les cal·ligrafies esculpides, els encaixos d’estuc, els mosaics i les arcades d’estil hispano-morisc. Des del fons del pati pot accedir-se a l’antic saló d’oracions.

On s’ubica?

Article Tags:
Article Categories:
Visita

Comments are closed.