juny 21, 2014
6094 Views
7 0

La Boqueria, el mercat de Sant Josep, Barcelona

Written by

El Mercat de Sant Josep, popularment conegut com la Boqueria, és un mercat municipal que es troba al costat de la Rambla de Barcelona. A part d’un lloc per comprar tot tipus de productes frescos també és una atracció turística. És el mercat més gran de Catalunya, el més variat en oferta alimentària, i també el més visitat pels turistes.

Visitants en La Boqueria

La superfície assoleix els 2.583 m² amb més de 300 parades ofertant una gran varietat de productes casolans i exòtics, tant als compradors particulars com per als restauradors de la ciutat.

Aquest mercat fou inaugurat l’any 1836, però té els seus orígens a l’aire lliure, davant el Portal de la Boqueria.

Abans del mercat de sant Josep hi havia el convent del mateix nom. El 1586 carmelites descalços -anomenats “els josepets” per ser els difusors de l’advocació de Sant Josep- funden el convent de Sant Josep a l’indret on avui hi ha el mercat. Amb la destrucció del convent, es va construir una plaça amb grans columnes voltada de porxos, que havia de ser la més gran de Barcelona. Es va decidir traslladar-hi el mercat de manera temporal al seu interior, però finalment en va ser l’emplaçament definitiu. Les obres de cobriment es van iniciar el dia de Sant Josep de 1840.

La coberta metàl·lica actual es va inaugurar el 1914. L’última modificació arquitectònica del Mercat va ser l’any 2000, i actualment se’n prepara una altra que afectarà sobretot la plaça de la Gardunya.

Informació abreujada de l’entrada de la vikipèdia/LaBoqueria

On s’ubica?

 

Article Tags:
Article Categories:
Visita

Comments are closed.