set. 8, 2010
1733 Views
4 0

La Dorada 1, el barco de Chanquete, Nerja

Written by

El “barco de Chanquete” anomenat “la Dorada 1” és a dia d’avui una atracció turística més del poble de Nerja (Màlaga).

Chanquete és un personatge de ficció de la popular sèrie de TVE “Verano Azul” (1981), interpretat per l’actor Antonio Ferrandis.

El personatge

Chanquete és un vell pescador, ja retirat, a qui li agrada tocar l’acordió i que viu en el seu vell vaixell “La Dorada 1“, un atrotinat pesquer encallat a la part alta d’un cim en un poble indeterminat del Mediterrani espanyol (la sèrie, en realitat, es va rodar en el terme municipal de Nerja).

La plàcida existència del pescador es veu alterada el dia en què uns adolescents de vacances a la vila marinera, irrompen en la seva vida i durant dos mesos escolten els savis consells de l’ancià davant els avatars quotidians: des del sexe fins a la violència al carrer, passant per les relacions entre pares i fills.

No nos moveran de Verano Azul

Especialment recordat és l’episodi titulat “No nos moverán“, en què els joves es solidaritzen amb el vell Chanquete, al qual volen expropiar el seu vaixell-habitatge i al crit de “No nos moverán” (versionant una coneguda cançó de Joan Báez), es fan forts en el vaixell per evitar el seu enderrocament.

Spolier de Verano Azul (per qui no la vist, mil vegades reprogramada als estius dels 90 a TVE): en el penúltim capítol de la sèrie, el personatge de Chanquete mor, amb el consegüent impacte sobre els seus joves amics. Aquest episodi va impactar tant que va “paralitzar l’Estat” en el moment de la seva emissió, arribant a ser portada en revistes i diaris de l’època.

Verano Azul revista

On s’ubica el Barco de Chanquete “La Dorada 1”?

Article Tags:
Article Categories:
Curiositats · Visita

Comments are closed.