oct. 11, 2016
2079 Views
18 0

La muralla púnica de Cartagena

Written by

La muralla púnica de Cartagena és un jaciment arqueològic del segle III a. C. situat a la ciutat de Cartagena, a la Regió de Múrcia. És el primer encintat murari de la ciutat. I una de les poques restes de construccions defensives púniques que han arribat fins a l’actualitat a Espanya.

L’obra d’enginyeria cartaginesa va ser testimoni d’un dels episodis més importants de l’Antiguitat al mar Mediterrani: la segona guerra púnica.

La muralla púnica de Cartagena

La muralla segueix models hel·lenístics. Està composta d’un doble parament paral·lel de tabaire (pedra sorrenca extreta de les pedreres locals) que conserva una alçada de més de tres metres.

Les restes de la muralla púnica que es pot contemplar avui pertanyen  als del llenç del tram que s’estenia a l’entrada de l’istme. És a dir, entre les turons de Sant Josep i muntanya Sacre (en l’Antiguitat anomenats d’Aletes i Baal, respectivament). Durant les excavacions es van trobar indicis d’un incendi provocat, possiblement durant la batalla o el saqueig que la va seguir.

Actualment les restes es poden visitar gràcies al Centre d’Interpretació de la Muralla Púnica (CIMP). Aquest pertany al consorci turístic Cartagena Port de Cultures. El centre protegeix les seves restes i recrea mitjançant l’arquitectura més contemporània l’alçat original d’aquesta construcció defensiva.

En l’edifici del CIMP es troba també una cripta, és el que queda de l’Ermita de Sant Josep, que data dels segles XVI-XIX.

Imatges de la muralla púnica de Cartagena i la Cripta de l’Ermita de Sant Josep

Muralla Púnica de CartagenaMuralla Púnica de CartagenaMuralla Púnica de CartagenaMuralla Púnica de CartagenaMuralla Púnica de CartagenaCriptaCriptaCripta

Imatges 360º de la muralla púnica de Cartagena

 

Imatges 360º de la Cripta de l’Ermita de Sant Josep

 

On s’ubiquen les restes de la muralla púnica de Cartagena?

Article Tags:
·
Article Categories:
Visita

Comments are closed.