març 14, 2015
3104 Views
7 0

La vinya dels Artistes, Lleida

Written by

Una vista i una degustació de vins molt recomanable és fer cap al Celler Mas Blanch i Jové, per arribar-hi, has de fer cap a la Pobla de Cérvoles, municipi d’uns 234 habitants de la comarca de les Garrigues.

IMG_3538El celler es troba integrat dins de la muntanya, i en les seves vinyes s’hi troben escultures creades per artistes de la terra com en Josep Guinovart o Joan Brossa entre d’altres.

La primera escultura de la vinya dels Artistes és l'”Orgue del Camp, un instrument per a què el vent pugui cantar als ceps. Caminant el segueixen altres escultures, una àgora d’expressió artística en fusió amb la terra, una terra pobra, plena de pedres rodones i seca… perfecta per a un gran vi, d’un celler que començà a caminar al 2006 però fins al 2008 no va treure els seus primers fruits al mercat. Amb denominació d’origen Costers del Segre es troben als Països Catalans i Madrid i exporta un 30% de la producció a Bèlgica, Suïssa, Alemanya, EUA, Canadà, Mèxic, la Xina, Japó, Hong Long o Taiwan. Produeix anualment unes 32.000 ampolles, tot tenir capacitat per produir-ne 150.000.

IMG_3413El circuit es realitza en poc més d’una hora, es recorren uns 1,5km de paisatge agrest amenitzat per les diferents escultures.

Aniràs descobrint “El no-res del tot” de Joan Brossa, una mena d’amfiteatre que admira una A invertida, la “Porta al camp” de Josep Guinovart, una porta en forma de còfia que emmarca el paisatge, la “Llum planant damunt la terra” d’Esteve Casanoves, entre d’altres per captivar.

En la vista a les instal·lacions del celler, coneixeràs la història i l’art omnipresent que l’acompanya. Impressiona el mural de 12 metres de llargada, homenatge al món del vi, creat per Guinovart… sense dubte no et deixarà indiferent.

IMG_3487Els vins que més m’han agradat han estat el Saó Blanc (90% macabeu i 10% garnatxa blanca, groc pàl·lid amb reflexes verdosos, fruita de carn blanca amb lleugeres notes tropicals embolcallades pels fumats de la criança en bóta, caràcter intens i gras), el Petit Saó (50% ull de llebre, 30% garnatxa negra i 20% cabernet sauvignon, fruites vermelles i negres com les mores, maduixes, cireres, figa i subtils notes de violeta amb final mentolat) i l’estrella del celler, el Saó Expressiu (55% garnatxa negra, 25% cabernet sauvignon i 20% ull de llebre, vermell intens, molt viu i amb rivets blaus, suau i potent, net i elegant, taní vellutat i fresc).

Una visita amb degustació imprescindible pels amants del món del vi.

Tapis

On s’ubica?

 

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Degustacions · Visita

Comments are closed.