des. 31, 2014
2094 Views
5 0

Làmpeda voladora

Written by

Per acomiadar l’any 2014 i donar la benvinguda a un any fantàstic vam enlairar una làmpada voladora de color vermell intens i en forma de cor. Comprada a un centre comercial de la França Sud fa uns anys, va ser un bon moment per ser utilitzada.

Les làmpades de paper s’enlairen al cel quan s’encén la flama interior, és com un globus aerostàtic, on l’aire calent omple la part interior i n’impulsa l’ascensió. Van ser inventades a la Xina fa més de 2.000 anys, anomenades “Khom Fay” o “Khom Loy”, originàriament van ser creades per l’exercit per enviar-se missatges, a dia d’avui, s’utilitzen per celebrar esdeveniments diversos (com l’entrada d’un any nou) i escriure-hi o enviar desitjos (que al enlairar-se i perdre’s en el cel es compliran).

Són fabricades amb paper d’arròs ignífug i estructura de bambú i són biodegradables. Volen i són visibles aproximadament durant 20 minuts i pugen fins més d’1 kilòmetre. Així que si es té cura, cap perill i a disfrutar de l’espectacle i la il·lusió que genera.

Article Categories:
Curiositats

Comments are closed.