jul. 15, 2014
6172 Views
6 0

Le Mont Saint Michel, França

Written by

Es troba situat sobre un promonitori rocós en una illa mareal de l’estuari del riu Couesnon i el seu nom es déu a l’abadia consagrada al culte de l’arcàngel Sant Miquel. L’arquitectura prodigiosa i la seva badia el fan el lloc turísitc més concorregut de la Normandia i un dels primers de França.

Segons l’abad Gil Deric, historiador bretó del segle XVIII, el turó fou dedicat al deu gaèl·lic del sol. En aquells temps ja hi existia un gran megàlit i els gals començaren un ceminitiri al voltant.

Des de la segona meitat del segle XX, s’ha transformat en un lloc de visita a nivell mundial. És el segon indret més visitat de França, només avançat per Paris amb la seva Tour Eiffel.

És visible des de 20 Km a la rodona i fou qualificada com a monument històric des del 1.862 i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1.979.

Des del 2.001 germans i germanes de la fraternitat monàstica de Jerusalem, proporcionen oració diària a aquest lloc, i en l’actualitat hi viuen 7 monjos i 7 monges.

Visita a Le Mont Saint MichelVista de Le Mont Saint MichelL'abadia de Le Mont Saint MichelL'arcàngel Sant Miquel de Le Mont Saint Michel

On s’ubica el Mont Saint Michel?

Patrimoni mundial

L’any 1979 el Mont Saint Michel i la seva badia van ser declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO.

URL: Patrimoni Mundial referència 80

Patrimoni Mundial UNESCO

 

 

Article Categories:
Visita

Comments are closed.