des. 6, 2015
2311 Views
5 1

Les cases penjades, Cuenca

Written by

Les cases penjades (més conegudes en castellà com las casas colgadas), també conegudes com Cases Volades o Cases del Rei, és un conjunt d’edificis civils situats a Conca (Espanya). En el passat era freqüent aquest element arquitectònic a la vora est de la ciutat antiga, situat davant de la falç del riu Huécar, encara que avui només perdura una petita part. De totes, les més conegudes són un conjunt de tres d’aquestes estructures amb balcons de fusta.

Aquests habitatges es denominen així per posseir una part d’elles, els balcons, en voladís, és a dir, sense material sòlid sota elles, només buit o aire, encara que estan fixades a la paret de sota cap a dins per suports diagonals per no esfondrar-se.

D’origen incert, es té constància de la seva existència ja al segle XV. Al llarg de la seva història han passat per diverses remodelacions, sent la més recent la realitzada durant la dècada de 1920.

Han estat utilitzades com a habitatges d’ús particular i Casa Consistorial. Actualment allotgen el Museu d’Art Abstracte Espanyol, de Conca, Fundació Joan March.

Cases penjades

Imatges de les cases penjades

Cases penjadesCases penjades

Imatges de la Catedral de Conca

Catedral de ConcaCatedral de Conca

Imatges de les vistes de Conca

ConcaConca

On s’ubiquen les cases penjades?

Patrimoni mundial

L’any 1996 la ciutat fortificada històrica de Conca va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

URL: Patrimoni Mundial referència 781

Patrimoni Mundial UNESCO

Article Categories:
Visita

Comments are closed.