des. 13, 2014
7523 Views
8 0

Les set capelles de Bossòst, Val d’Aran

Written by

Mapa de les 7 capellesLes 7 capelles que rodejen el poble de Bossòst van ser construides com un cordó de protecció al poble, segons la llegenda, van protegir a tots els seus habitants de la pesta negra.

Aquesta ruta protectora que es pot fer a peu (circuit circular d’una hora) es composa de: Sant Roc (patró del poble), Sant Joan Crisòstom, Sant Cerat, Santa MariaVerge de la Pietat, Sant Fabià i Sant Antoni.

Les ermites es caracteritzen per la seva simplicitat estructural, són d’una planta rectangular amb coberta a dues aigües i un menut espai interior per resguardar-se del fred i poder resar amb tranquili·litat. Algunes es distingueixen per les boniques vistes dels paisatges aranesos, d’altres pel petit campanaret d’espadanya amb campana a la façana, i alguna altra com la Sant Fabià i Sant Sebastià per una inscripció a la pedra que fa de llinda de la porta d’entrada.

El principal monument és l’esglèsia romànica d’era Mair de Diu dera Purificació, també anomenada Assumpció de Maria, del segle  XII. És una de les més ben conservades de tota la Vall d’Aràn.

IMG_3286IMG_3328IMG_3318IMG_3300

On s’ubica?

 

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Rutes

Comments are closed.