oct. 1, 2016
3937 Views
26 0

Mina Margalida de Bossòst, Val d’Aran

Written by

La Mina Margalida de Bossòst es pot visitar com a curiositat, el camí d’accés s’ha millorat. Es troba en les muntanyes i boscos d’Er Ombrèr e Pupelat.

L’activitat minera a Bossòst i Arres va començar l’any 1912 amb la mina Victòria, d’on s’extreia zinc. A mitjan segle XX la caiguda de preus del zinc i la falta de mà d’obra va obligar a tancar les mines.

Bossòst era la seu d’una companyia d’explotació minera francesa, Mines de Zinc de Bossost, que tenia diverses concessions.

El mineral que s’extreia a Bossòst era blenda i plom, que era exportat a Bèlgica a través de França.

La Mina Margalida de Bossòst

La mina Margalida fou estudiada per Aureli Àlvarez a la seva Tesi Doctoral. De les seves conclusions es pot dir que el jaciment és de tipus sedimentari-diagenètic. Es presenta el mineral formant capes sub-verticals. La mineralització es relaciona amb uns nivells de fàcies silíciocarbonatada, apareix en calcàries i uns esquists verds. Els minerals presents són calcopirita, esfalerita, galena, pirita, pirrotina, goethita, calcita, malaquita, quars, clorita, moscovita, actinota, tremolita, i granat.

Imatges de la mina Margalida

Mina Margalida de BossòstMina Margalida de BossòstMina Margalida de BossòstMina Margalida de BossòstMina Margalida de BossòstMina Margalida de BossòstMina Margalida de BossòstMina Margalida de Bossòst

Imatge 360º de la mina Margalida

Vista forat mina inici

 

Vista mina amb el pont

On s’ubica la mina Margalida?

Baixades disponibles

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Visita

Deixa un comentari