nov. 22, 2015
2493 Views
7 0

mNACTEC Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Written by

Aquest cap de setmana toca visita al mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, vapor construït per Lluís Muncunill al 1907 per encàrrec de la Societat Aymerich, Amat i Jover, tres industrials terrassencs, dedicat a la fabricació de teixits de llana, de caire modernista, amb carboneres, calderes, xemeneia, màquina de vapor i l’antiga nau de producció d’11.000 metres quadrats), que des del 1982 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va assumir el projecte comprant-lo amb la finalitat de convertir-lo en la seu del museu.

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

A la pàgina web oficial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, podràs trobar més informació, és http://www.mnactec.cat , s’hi detalla la seva missió: mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.  I també els objectius preferents del Museu són:

  • Incrementar, documentar, conservar, gestionar i donar a conèixer amb cura i eficàcia la col·lecció nacional de patrimoni científic, tècnic i industrial.
  • Fomentar el coneixement i la difusió del patrimoni científic, tècnic i industrial català i la història de la industrialització a Catalunya, tant a nivell nacional com internacional.
  • Vincular aquest patrimoni de la societat industrial al patrimoni de la pròpia societat contemporània catalana que el crea, l’utilitza, el conserva i el difon com a element propi i identitari.
  • Ser, juntament amb la seva Xarxa de museus i centres patrimonials, el referent nacional i internacional del patrimoni i la museografia de la societat industrial contemporània.

On s’ubica el mNACTEC Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa?

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Cultura · Visita

Comments are closed.