set. 23, 2015
2650 Views
6 0

Monestir de Poblet, Tarragona

Written by

Ruta de CisterEn la Ruta del Cister, el primer dels monestirs a visitar és el de Poblet, situat dins la comarca de la Conca de Barberà, entre les poblacions de Vimbodí i de l’Espluga de Francolí, arrecerat al vessant nord de les muntanyes de Prades, en un bell paratge on brollen fonts abundats i on es troba la gran massa forestal del bosc de Poblet.

Constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i és el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa. Conserva quasi totes les construccions que s’anaren bastint d’acord amb les necessitats d’una comunitat en plena vitalitat i expansió i amb la protecció dels sobirans de la confederació catalana-aragonesa: especialment des que Pere III el Ceremoniós (1336-1387) féu del monestir panteó reial de la dinastia.

El Monestir de Poblet és el més gran de la ruta i dels dos masculins és l’únic que manté comunitat de monjos. L’any 1991 fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Monestir de PobletEinstein al Monestir de Poblet

Aquí hem reproduït una de les fotografies on apareix Albert Einstein visitant el convent el 25 de febrer de 1923, sis mesos abans del cop d’estat de Primo de Rivera.

Monestir de Poblet

On s’ubica el Monestir de Poblet?

Patrimoni mundial

L’any 1991 el Monestir Poblet va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

URL: Patrimoni Mundial referència 518

Patrimoni Mundial UNESCO

 

Article Categories:
Visita

Comments to Monestir de Poblet, Tarragona