set. 23, 2015
2711 Views
6 0

Monestir de Santes Creus, Tarragona

Written by

Ruta de CisterEn la Ruta del Cister, el tercer i últim monestir que visitem és el Monestir de Santes Creus. Dels tres és el que reprodueix amb més fidelitat el pla bernardí de construcció.

És un dels més grans i millor conservats conjunts monàstics cistercencs que podem visitar a l’actualitat. Fundat el 1168, protegit per la noblesa i els reis, es va convertir en un centre espiritual, d’estudis i de colonització del territori. La vida monàstica s’hi va mantenir, ininterrompudament fins el 1835.

L’església, de sòbria i imponent arquitectura, té les tombes reials de Pere el Gran i de Jaume II i la seva esposa Blanca d’Anjou, així com la del gran almirall Roger de Llúria. Destacarem també la sala capitular, l’escriptorium, el gran dormitori dels monjos i el claustre gòtic (s. XIV) atribuït a l’anglès Reinart des Fonoll, amb una elegant decoració esculpida.

Monestir de Santes Creus Monestir de Santes Creus Monestir de Santes Creus

El muntatge escenogràfic i audiovisual que veiem està considerat entre els millors d’Europa del seu gènere, dóna una idea molt completa i fascinant de l’Orde i el seu llegat.

On s’ubica el Monestir de Santes Creus?

Article Categories:
Cultura · Visita

Comments are closed.