gen. 22, 2017
3452 Views
21 0

Les muralles medievals de Lleida

Written by

Les muralles medievals de Lleida es troben ocultes per la ciutat. Al carrer Anselm Clavé número 47 de Lleida es conserven restes de les muralles i torres de la ciutat de Lleida. És una visita gratuïta. Trobades l’any 1998, al remoure els terrenys, les muralles trobades són de diferents èpoques:

  • Època medieval andalusina (segle IV-X dC)
  • Feudal (segle XII-XIV)

Muralles medievals de Lleida

La Medina Larida d’època andalusina ocupava una superfície de 35 hectàrees. Aquesta estava encerclada per una muralla protegida amb torres rectangulars que tindrà continuïtat després de la conquesta comtal de la ciutat el 1.149.

A partir del 1366, sota les ordres de Pere III el Cerimoniós de fortificar i millorar les defenses de les viles i ciutats dels territoris catalanoaragoneses, s’inicia a Lleida la construcció de la nova muralla. Lleida s’estén cap a ponent fins al Portal de Sant Antoni. A l’angle oposat, s’hi incorpora una petita franja de terreny que hi ha a la dreta del meandre del riu noguerola. Aquestes noves zones urbanitzades protegides per la muralla del segle XIV fan créixer la ciutat fins a les 48 hectàrees.

Imatges de les muralles medievals de Lleida

Imatges 360 º de les muralles medievals de Lleida

On s’ubiquen les muralles medievals de Lleida?

Coneix més de Lleida! fes turisme per Lleida, la capital de les terres ponent

Article Categories:
Visita

Deixa un comentari