nov. 5, 2017
1099 Views
57 0

Nou logotip josepmrodes.cat

Written by

La web josepmrodes.cat estrena nou logotip, una avió de paper o muntanya amb llengua de neu i un sol radiant.

Nou logotip josepmrodes.cat

Conceptualització

El motiu del canvi és la voluntat de crear una imatge iconogràfica motivadora i inspiradora pel Weblog josepmrodes.cat. Alhora d’homogeneïtzar els diferents perfils de les xarxes socials amb la nova imatge a fi de donar més presència i rendiment amb la identificació clara del Weblog.

L’eslògan del Weblog és “un viatge per a conèixer l’entorn“, ja que aquesta bitàcola tracta sobre: viatges, trobades i experiències amb l’entorn. Així que s’idea un logotip per donar imatge a l’eslògan.

El procés de creació:

 1. Es realitzen diferents esborranys amb paper i llapis. Des de lletres a diferents imatges iconogràfiques. Arrela la idea d’una imatge senzilla amb expressió de moviment, inquietuds i il·lusió en mirar-la.
 2. L’esborrany que guanya és el perfil d’un avió de paper amb un cercle al seu darrera.
 3. La idea de l’avió agrada perquè és senzill i a l’abast de tothom fer-ne una de paper des de ben menuts. Implica un mínim de traça i desperta la il·lusió de fins on s’arriba amb el vol. Aquest punt és just l’essència del Weblog. Es simplifica al màxim el seu disseny. Per donar la sensació d’inèrcia es posiciona a 90º vertical.
 4. El cercle agrada perquè expressa un punt. En el disseny s’opta per fer degradats concèntrics per donar-hi més vistositat. Aquest fet expressa la sensació de punt calent, un sol que il·lumina indicant el camí, o un lloc que s’ha estat o s’ha descobert.
 5. La suma final de l’avió de paper amb el cercle radiant encaixa del tot amb la idea inicial.
 6. La creativitat es realitza amb Adobe Photoshop agafant com a colors els del Weblog

Una altra interpretació del logotip és un cim de muntanya gelada que per l’efecte d’un sol radiant crea una llengua de neu o un riu en ple moviment. Un cicle natural. I també podria interpretar-se en un punt més bàsic com: el cercle, un ull; i, el triangle, el prisma de visió.

Presència a les xarxes socials

A les xarxes socials s’ha utilitzat el mateix logotip, abans hi havien diferents imatges. També s’ha creat un nou compte de Twitter per centrar-se en la promoció d’articles de la web.

 • Instagram https://www.instagram.com/josepmrodes/
 • Pinterest https://www.pinterest.co.uk/josepmrodes/
 • Twitter https://twitter.com/JosepMRodes_cat
 • Google+ https://plus.google.com/+JosepMariaRodes
 • YouTube https://www.youtube.com/user/josepmrodes
 • Issuu https://issuu.com/josepmrodes

Favicons

S’ha testejat el nou logotip per iOS Safari, Android Chrome, Windows 8 i 10,  Mac OS X Safari, i els navegadors.

Article Categories:
Curiositats

Deixa un comentari