jul. 15, 2013
4799 Views
6 0

Oloron-Sainte-Marie i la fàbrica Lindt

Written by

És un municipi localitzat al sudoest de França, situat al departament dels Pirineus Atlàntics (64), a la regió de l’Aquitània. Té prop de 10.992 habitants.

Entre els seus edificis més importants hi ha la Catedral de Santa Maria d’Oloron, que es començà a construir al 1.102 amb arquitectura romànica, tot i que s’acabà sent d’estil gòtic.

El nom prové de la fusió decretada al 1.858 de dos municipis veïns: Oloron i Sainte-Marie.

LindtUna parada obligada, i per aquest motiu s’hi ha anat, és la fàbrica dels mestres xocolaters Lindt, única a Europa. Dins de la magasin de Lindt s’hi troba una contextualització històrica de la xocolata, com es fabricava, comercialitzava, etc. A la botiga Lindt s’hi troben totes les especialitats de la marca, disposades a l’engròs. Algunes varietats ni les conec, perquè no arriben a tots els supermercats o superfícies comercials.

Els carrers d’Olorn-Saint-Marie estan ben guarnits, plens de flors per tot arreu (típic poble francès). Conflueixen dos rius l’Aspe i l’Ossau que escatxigen els preciosos ponts i cases que pengen sobre les aigües, l’antiga capital de l’Alt Béarn resulta una sorpresa inacabable.

OloronTé tres barris històrics: la visita panoràmica de la Torre de Grede, el Tresor de la Catedral de Santa Maria i l’exposició sorprenent que l’espera al Notre Dame. El barri medieval de St. Croix també és imprescindible.

La Catedral de Santa Maria d’Oloron fou contruida pel bescompte de Bearne Gastón IV el Creuat. Fou la seu episcopal de l’antiga diòcesi d’Olorón, suprimida al 1.802. La Catedral va rebre la qualificació de Monument Històric de França el 7 de març de 1.939 i fou inscrita en el Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO al 1.999, com un dels temples dintre dels Camins de St. Jaume.

 

On s’ubica?

 

Article Categories:
Visita

Comments are closed.