març 15, 2016
1499 Views
10 0

Ou de Pasqua

Written by

L’ou de Pasqua és una tradició gastronòmica de la festa de Pasqua i també pot ser, en el món “tecnològic o virtual”, ou de pasqua virtual representa ser un missatge ocult en les pel·lícules, discs, DVDs, programes informàtics (software) i videojocs.

L’origen de l’ou de Pasqua es creu que antigament, després d’un dur hivern, i quan ja no quedaven provisions per menjar, amb l’arribada de la primavera tornaven les aus i començaven a pondre ous, un aliment molt preuat. També s’associa l’ou amb la fertilitat per coincidir la Pasqua amb l’estació de primavera, estació fèrtil i d’aparellament per excel·lència.

En la història i folklore popular apareix la figura del conill de Pasqua que porta ous als nens, com si fos una transformació del Pare Noel del Nadal que porta regals als nens, aquest cop per primavera el personatge simpàtic per la mainada és un conill (que ningú realment veu, n’hi ha molts i van molt ràpid) el que porta presents en forma de dolços als més menuts. També es relaciona la figura del conill, que porta els ous, amb la fertilitat, doncs la seva reproducció és d’admirar.

A dia d’avui, des de fa més de vuit segles, l’ou de Pasqua sol ser de xocolata per formar part de la mona. També es decora i es pinta l’ou per ser regalat amb la mona de Pasqua, que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències ja s’han acabat.

Per conèixer lou de pasqua virtual fes clic aquí.

Article Tags:
·
Article Categories:
Cultura · Degustacions

Comments are closed.