Abr 4, 2015
1640 Views
6 0

El Palau Bahia, Marràqueix

Written by

El Palau Bahia és un palau i un conjunt de jardins construïts a finals del segle XIX, amb la intenció de ser el palau més gran de tots els temps. El seu nom significa “brillantor”, i es tracta d’una història d’amor: construït a partir del 1860 per Ahmed ben Moussa, gran visir del suità, precisà de 14 anys d’obres. Com en altres edificis del mateix període en altres països, es volia capturar l’essència dels estils islàmic i marroquí. Els jardins tenen una extensió de 8.000 metres quadrats.

La historia no diu si la Bahia (la Bella), la favorita del visir, que hi havia viscut amb les quatres esposes i les seves 24 concubines o amistançades, trobà el resultat del seu gust, però és segur que res se li escapà en l’ornamentació.

Creuada la porta principal d’accés, s’arriba un pati fresc, amb moltes plantes i, després, a un segon pati, i a un tercer amb un estany en el centre que emplena l’espai amb un so cristal·lí. Les fustes, estuc i tessel·les són les integrants de la decoració del lloc, cada centímetre quadrat ha estat decorat, daurat, incrustat, cobert d’esmalt, pintura o fustes precioses.

Així és una vista pels palaus de Marraquèx, són quasi invisibles pel seu exterior, dissimulats darrera de parets cegues i portes pesades, el secretisme és aquí una obsessió: només una part de les seves 8 hectàrees i les seves 150 habitacions està oberta al públic, la resta és privada i continua sent utilitzada per l’actual sobirà, Mohamed VI, per rebre els invitats més notables.

On s’ubica?

 

 

Article Tags:
Article Categories:
Visita

Comments are closed.

JosepMRodes.cat
Un web d'en Josep M Rodés