set. 17, 2016
1935 Views
21 0

El Palau Güell, Barcelona

Written by

El Palau Güell és un dels primers encàrrecs importants que va rebre Antoni Gaudí a l’inici de la seva carrera. Eusebi Güell (industrial, polític i mecenes) va voler que Gaudí li construís aquest peculiar palau urbà. Va ser com a ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona.

El Palau Güell

El Palau Güell (1886-1890) és un magnífic exemple de l’arquitectura domèstica en el context del modernisme. Fou l’habitatge de la família Güell i López fins que es traslladà al Parc Güell.

Antoni Gaudí va saber dissenyar un palau funcional adaptat a les necessitats de la vida privada de la família.

L’edifici destaca per la seva innovadora concepció de l’espai i de la llum. Gaudí va introduir al Palau Güell solucions variades a partir de plantejaments molt personals. Va crear formes expressives excepcionals fruit de la seva imaginació, emprant-hi materials nobles tradicionals:

  • Pedra
  • Fusta
  • Ferro forjat
  • Ceràmica
  • Vidre
  • Altres

Va ser declarat monument historicoartístic per l’Estat espanyol el 1969. També bé cultural d’interès nacional, i patrimoni mundial per la UNESCO el 1984. L’edifici, en qualitat d’obra de joventut, conté l’essència de l’obra posterior de Gaudí. És imprescindible per entendre la seva arquitectura.

Antoni Gaudí i Eusebi Güell

Gaudí i Güell es trobaren a finals del segle XIX. La seva relació va donar com a fruit un seguit d’obres arquitectòniques que ara són mundialment conegudes, entre elles el Palau Güell, un palau urbà al centre de Barcelona.

Imatges del Palau Güell

Palau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de GaudíPalau Güell obra de Gaudí

Imatge 360º del Palau Güell

On s’ubica el Palau Güell?

Patrimoni mundial

L’any 1984 (i extensió l’any 2005)  les obres d’Antoni Gaudí van ser declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

URL: Patrimoni Mundial referència 320

Patrimoni Mundial UNESCO

Enllaços

Pàgina web oficial del Palau Güell

 

Article Categories:
Visita

Comments to El Palau Güell, Barcelona