febr. 19, 2012
4816 Views
5 0

Parc Astronòmic Montsec

Written by

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) és un espai de referència per a la docència i divulgació de l’astronomia i la geologia a Catalunya. Es troba situat al municipi d’Àger, en la serra del Montsec. Aprofitant les característiques d’un lloc únic en qualitat de cel per a l’observació de l’Univers integrat en un medi que permet conèixer l’evolució de la Terra a partir de la geologia de la serra.

Aquest centre multi-espai consta de tres estructures destacades:

  1. Edifici Central: on hi ha la recepció i administració, l’exposició permanent, les aules taller, l’aula d’informàtica i altres serveis.
  2. L’Ull del Montsec: és una instal·lació única a tot l’Estat, és un planetari digital multimèdia i una plataforma per a l’observació del cel en directe. La seva cúpula de 12 metres de diàmetre i la paret frontal s’obren completament deixant al visitant sota l’espectacular cel del Montsec.
    Ull del Montsec
  3. El Parc de Telescopis: és l’espai reservat a l’observació del firmament, tant nocturn com diürn. El Parc, està format per dos edificis amb cúpules d’observació que contenen dos telescopis automàtics, un celòstat per a l’observació solar i un conjunt de telescopis portàtils.

Aquest 2012 es projectarà en el planetari Ull del Montsec dues noves pel·lícules: “Nit estrellada al Museu” i “Galaktos“. També es preveuen els primers intercanvis d’estades astronòmiques entre alumnes catalans i del Midi Pirénées en el marc del projecte transfronterer “La Ruta dels Orígens“, així com l’organització del prestigiós congrés Tecnoplanetario sobre planetaris d’abast espanyol i portuguès.

La pàgina web oficial del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) està disponible en aquest enllaç.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Cultura · Visita

Comments are closed.