maig 7, 2010
1816 Views
5 0

El Parc Güell, Barcelona

Written by

El Parc Güell és un enorme jardí amb peculiars elements arquitectònics realitzats pel singular arquitecte Antoni Gaudí.

El parc deu el seu nom a Eusebi Güell, un ric empresari apassionat per les obres de Gaudí que va actuar com el seu principal mecenes. Encara que la idea principal era la construcció d’un conjunt residencial de luxe, amb el pas dels anys aquesta idea va ser abandonada i en el seu lloc es va construir un parc digne de l’escenari d’un conte.

El parc va ser inaugurat el 1922 i des de llavors s’ha convertit en un dels principals llocs d’interès turístic de la ciutat. En 1984 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Característiques del Parc Güell

Amb una extensió de més de 17 hectàrees, el Parc Güell està cobert per formes ondulades, columnes amb aspecte d’arbres, figures d’animals i formes geomètriques. La major part de les superfícies estan decorades amb mosaics fets amb trossets de ceràmica de colors.

L’arquitecte, inspirat en les formes de la natura, va dotar al parc d’una impressionant creació ornamental en la qual no hi ha la rigidesa ni el classicisme. Totes les sinuoses i acolorides formes dels elements del parc posseeixen un important simbolisme, tant polític com religiós.

L’artista va aprofitar el desnivell de 60 metres de la muntanya per crear un camí d’elevació espiritual, al cim del planejava construir una capella que finalment va ser substituïda pel Monument al Calvari, un promontori situat a la part més alta del parc des del qual es obtenen les millors vistes de la ciutat.

Parc_GuellEl punt central del parc és una gran plaça en què es troba un enorme banc de 110 metres de longitud, amb aparença de serp recoberta per petites peces de ceràmica.

En el recinte del parc es troba la Casa Museu Gaudí, en què va residir l’arquitecte entre 1906 i 1925, on en l’actualitat s’exposa una col·lecció d’obres de l’arquitecte.

Al costat de l’entrada principal del parc es troben dues casetes que semblen tretes d’un conte de fades. Una d’elles funciona com a botiga mentre que l’altra, la Casa del Guarda, alberga exposicions audiovisuals sobre el passat del parc.

Del vestíbul d’entrada parteix una escalinata que condueix a la plaça central de la urbanització, construïda entre 1900 i 1903. Està disposada simètricament al voltant d’una escultura de salamandra que s’ha convertit en l’emblema del jardí i de Barcelona. Pot representar la salamandra alquímica, que simbolitza l’element foc, encara que també se sol interpretar com un drac, potser el mitològic Pitó del temple de Delfos.

Visita el Parc Güell

El Parc Güell és un lloc màgic i peculiar que sempre sorprèn els seus visitants. Una visita a Barcelona mai estaria completa sense una passejada pel Parc Güell.

DSC08042DSC08027DSC08016DSC08015

On s’ubica el Parc Güell?

Patrimoni mundial

L’any 1984 (i extensió l’any 2005)  les obres d’Antoni Gaudí van ser declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO.

URL: Patrimoni Mundial referència 320

Patrimoni Mundial UNESCO

 

Article Categories:
Visita

Comments to El Parc Güell, Barcelona