oct. 8, 2016
2826 Views
21 0

Pastisseria Escribà, Barcelona

Written by

A la pastisseria Escribà són especialistes en xocolata. Des de 1906, la nissaga de pastissers Escribà fa les delícies dels més llaminers, fent amb la xocolata autèntiques obres d’art culinàries. Són mestres xocolaters! Postres, pastissos i bombons, entre altres dolços innovadors, t’esperen a l’antiga fàbrica modernista Figueras, al bell mig de la Rambla de Barcelona. Si aconsegueixes fer-te un lloc entre la multitud de turistes i curiosos i arribar al mostrador, no t’estiguis de tastar algun dels dolços de xocolata

Pastisseria Escribà

Es tracta d’una antiga fàbrica de pasta modernista. Reformada en 1902 pel pintor i escenògraf Antoni Ros i Güell. Va ser l’antiga Casa Figueres i actualment fa part de la ruta modernista i de la ruta gourmet.

La pastisseria Escribà està regentada per la família del pastisser Antonio Escribà, conegut en la seva època com el “Mozart de la xocolata“. Actualment compta amb una gran varietat de productes pastissers i una petita terrassa per a la seva degustació.

La principal característica de l’establiment és la decoració de la façana:

  • Es troben multituds de mosaics policromats realitzats amb la tècnica del trencadís obra de Mario Maragliano.
  • En els vitralls, realitzats al taller Rigalt i Granell, abunden les figures simbòliques femenines.
  • A la cantonada de l’edifici es pot veure un relleu realitzat per l’escultor Lambert Escaler que representa una dona collint blat. És un homenatge a l’activitat que es realitzava a la vella fàbrica.
  • També són de destacar els elements realitzats en ferro forjat que decoren i emmarquen les portes.

Avui dia aquesta pastisseria és sinònim de qualitat en els seus dolços, que conjuga d’allò més bé receptes tradicionals amb propostes molt avantguardistes per aconseguir resultats totalment inesperats i sorprenents. Disposa d’un saló d’exposició de pastissos, cosa única a la ciutat comtal.

Imatges de la pastisseria Escribà

Pastisseria EscribàPastisseria EscribàPastisseria EscribàPastisseria EscribàPastisseria EscribàPastisseria Escribà

Imatge 360º de la pastisseria Escribà

 

La pastisseria Escribà comerç emblemàtic

La pastisseria Escribà és un comerç emblemàtic de la ciutat de Barcelona. Al terra del carrer i davant de la porta d’accés de la pastisseria, l’Ajuntament de Barcelona hi va col·locar una placa de “reconeixement als seus anys de servei a la ciutat”

Granja Viader

On s’ubica la pastisseria Escribà?

Article Categories:
Degustacions

Comments to Pastisseria Escribà, Barcelona